Loteria bonurilor fiscale începe pe 13 aprilie

0

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale va avea loc pe 13 aprilie. Premiul pus în joc este de un milion de lei. La extragere vor participa doar persoanelecare au păstrat bonurile emise în perioada 2 februarie – 28 martie. Câștigătoare vor fi doar cele care conțin datele extrase la concurs.

Participarea la Loteria bonurilor fiscale este gratuita. Bonurile fiscale din străinătate nu participă la loterie, nici nota de plata de la restaurant, nici biletul de metrou.

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere care vor indica luna și ziua în care a fost emis bonul, precum și valoarea acestuia.

Dacă la extragere a ieșit valoarea 44, sunt câștigătoare bonurile cu valoare între 44,00 lei și 44,99 lei. Participă la loterie doar bonurile care au o valoarea cuprinsă între 1,00 leu și 999,99 lei.

Rezultatele extragerii se vor afișa pe paginile de internet ale Ministerului Finanțelor și Agenției Naționale de Administrare Fiscală, timp de cel puțin 30 de zile.

Conform OG nr. 10/2015, bonurile câștigătoare trebuie să îndeplinească mai multe condiții:

  • a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcționează în conformitate cu OUG nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale;

  • sunt lizibile toate informațiile obligatorii, așa cum sunt prevăzute de OUG nr. 28/1999;

  • are valoarea totală exprimată în monedă națională, egală cu valoarea extrasă;

  • a fost emis în ziua extrasă;

  • nu are menționat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.

Participă la loterie și bonurile fiscale eliberate de casele de schimb valutar, cele emise de o firmă care nu este plătitoare de TVA, bonurile emise pentru cumpărăturile plătite cu bonurile de masă sau cu cardul.

Bonurile câștigătoare vor fi depuse la Fisc, în termen de 30 de zile de la data extragerii, însoțite de copia actului de identitate sau a pașaportului titularului bonului și de o cerere. Cererea va fi completată cu datele de indentificare ale câștigătorului, inclusiv contul bancar în care îi va fi virat premiul și informații despre bonul fiscal câștigător.

Cererile depuse la ANAF de câștigători vor fi înregistrate într-o aplicație informatică, urmând să fie constituită „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”.

După expirarea termenului pentru revendicarea premiilor, Direcția generală antifraudă fiscală va verifica autenticitatea și realitatea bonurilor fiscale. Apoi, va fi extrasă lista câștigătorilor pe baza căreia se va calcula valoarea unui premiu, prin împărțirea fondului lunar de premiere la numărul total al bonurilor fiscale câștigătoare revendicate în termen.

Dacă nu există niciun căștigător, fondul de premiere se reportează.

Lista câștigătorilor se va publica pe site-ul MFP si pe cel al ANAF, iar plata premiilor va fi făcută de Ministerul Finanțelor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate