Locul de joacă din ștrand a făcut prima victimă – o fetiță de 5 ani

6

Locul de joacă din ștrand pe care primăria a dat aproape 100.000 euro este de la început subiectul mai multor reclamații venite la redacție din partea părinților. Toate reclamațiile sunt legate de securitatea copiilor la acest loc de joacă. Părinții spun că e un loc de joacă periculos unde se pot produce accidente grave, copii pot să cadă de la înălțime deoarece nu sunt elemente care să împiedice căderea, suprafețele sunt alunecoase și deplasarea copiilor pe elementele locului de joacă e o adevărată aventura care trebuie asistată de părinți pentru a prinde copilul în eventualitatea în care acesta alunecă sau cade.

Azi, la acest loc de joacă, o fetiță de aproximativ 5 ani a căzut de la o înălțime de circa 1,5 – 2 m și a rămas inconștientă. Nu se știe încă starea copilului. La fața locului au venit cei de la ambulanță și poliția. Vom reveni cu detalii.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
6 Comentarii
 1. SIMINA spune

  Nu am ajuns în ștrand să ne bucurăm de această investiție. Deci nu știm cum arată și cât de wow este acest loc de joacă. Dar, din pozele dumneavoastră se vede clar că acest loc nu e pentru copii mititei și nici pentru neinințiați. Poate că nu e doar vina constructorului. Părinții au și ei rolul lor. Nu e ok, nu lași copilul. Nu e adaptat vârstei celor mici, faci o sesizare.
  Eu, cu ani în urmă, am sesizat primăria despre o catastrofă de tobogan de pe Mihai Viteazul, unde, la aproape 3 metri înățime, nu exista nicio balustradă, nicio protecție, deci orice copil putea să cadă!!! Mai erau și alte neconformități, dar cine să le vadă? Cuie ieșite prin scânduri, trepte putrede…
  Nu s-a intervenit în niciun fel la respectivul loc de joacă. Așa că, am renunțat să mai mergem, preferând să facem zilnic câțiva kilometri până la un loc de joacă mai sigur.

  1. Ioana D. spune

   În curtea grădiniței unde am fost „șoim al patriei” era și încă e acolo, un tobogan din piatră de minim 3 metri înălțime care NU are și niciodată nu a avut elemente de siguranță. Și totuși TOȚI copiii de la toate grupele ne înghesuiam să ne dăm le acel tobogan și niciunul NU a căzut niciodată. De ce? Poate pt că eram mai atenți, poate mai bine educați, poate aveam mereu un adult să ne îndrume.

 2. Razvan spune

  Sa speram ca acea fetița este bine acum .
  Acel loc de joaca nu este chiar pentru copii de 5 ani . Dacă duci copilu de 5 ani pe acel traseu îți asumi….consecințele.
  La noi ce este nou este “periculos”,acel traseu nu este precum căsuțele și topoganele din vecinătate acestui traseu(loc de joca). Ce nu este bine acolo este faptul ca sunt prea multe bănci in apropiere .

 3. Cititor spune

  Unele porțiuni din locul de joacă nu sunt concepute pentru copii mai mici de 7 ani. Afișele cu regulile locului de joaca sunt de dimensiuni mici și prost amplasate. Pe ele scrie că, pentru copiii sub 7 ani supravegherea părinților e necesara (sper sa nu ma înșel dar nu scrie obligatorie). Asta e vina autorităților. Faptul că acel copil de 5 ani a căzut, se datorează parțial și părintelui care nu l-a supravegheat corespunzător. Una peste alta, îmi pare rău de situația copilului și ii doresc însănătoșire grabnică. Ce facem, în schimb, pentru ceilalți copii, copii care, după „sigilarea” cu o bandă a locului de joacă, nu mai au locuri de joacă mai bune în ștrand?
  Btw, o altă situație o reprezintă acea „tiroloana” cu fotolii din ștrand. Când au fost montate fotoliile, au fost vreo 2 accidente apoi au dispărut fotoliile (cazuri musamalizate?) . Acum se montează ceva traseu în dreapta Tequila, unde, niște binevoitori, au rupt banda de protecție a perimetrului iar copiii se joacă în „șantierul” respectiv. E o altă „nenorocire pe cale sa se întâmple”: oare chiar nu se poate delimita zona, nu poate fi păzită de paza din ștrand sau de polițiștii locali?

 4. Mary spune

  Ar trebui anchetat si Carabelea,el a facut achiziția și o mai si lauda. Pai ce loc de joaca este dacă era sa moară copilul cuivasi asta nu dupa mult timp de la deschidere!

 5. Around spune

  A venit politia, a făcut poze, a pus o bandă iar locul e închis pentru copii. Ce se întâmplă mai departe?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate