Lipsă de respect față de alegătorii nemțeni

8

Vin alegerile și partidele nemțene sunt cam în fundul gol. În afară de candidații la funcțiile de primari, alegătorii nu cunosc mai nimic. Nu se știu listele de consilieri locali, județeni și nu se cunosc proiectele cu care vor candidații să schimbe în bine comunitățile pe care vor să le conducă.
Mai sunt doar 70 de zile și nemțenii habar nu au pe cine ar trebui să voteze, iar lipsa de respect față de alegători este maximă, deoarece nu va fi timpul necesar pentru a fi făcuți cunoscuți candidații de pe liste și nici proiectele politice. Fiecare partid se va prezenta cu o listă de peste 30 de candidați la Consiliul Județean Neamț și încă 10-20 pentru Consiliul Local (depinde de localitate). Niciun calcul nu corespunde în mod eficient cu perioada care a rămas de 70 de zile, suprapusă numărului de candidați pe care ar trebui să-i cunoască oamenii din fiecare comunitate.
De proiectele candidaților la funcția de primar nici nu mai vorbim, deoarece ar fi trebuit să fie deja date publicului, pentru ca oamenii să aibă timp să se informeze.
respectUna peste alta, e important, ca alegători, să știți că un partid nu vă respectă cu cât prezintă mai târziu candidații si proiectele. Ar fi bine ca atunci când votați să aruncați o privire pe liste și să le întoarceți același respect politicienilor locali. Adica să evitați să votați cu partidele care evită să vă prezinte în timp util listele de candidații și strategia.
Să fim serioși. Partidul care înainte cu două luni față de data alegerilor nu are o strategie de guvernare locala scrisă deja pe hârtie ca să o poată prezenta și ca oamenii să poată să afle de ea e un partid care vrea să ocupe o poziție nu pentru a ne face nouă viața fumoasă, ci pentru alte interese.
Am întrebat activiști din eșaloanele superioare ale principalelor partide din Neamț care este strategia pentru alegeri, care sunt principalii oameni de pe listele de la CJ Neamț sau primării și nimeni nu știe absolut nimic. Asta nu înseamnă decât că la fiecare partid este o grupare restrânsă de oameni cu interese personale care nu se consultă cu nimeni și care vor face liste și strategii după propriile opinii și interese. Stau să mă întreb ce rost mai au fraierii înregimentați în partide? Sunt doar simpli executanți?
Dacă până acum am vazut la Neamț partide care și-au batut joc de alegători, vedem acum partide care își bat joc de proprii activiști, oameni care au muncit ani de zile să țină formațiunile politice în viață. Mai mult, văd că mai toate partidele importante din Neamț vin cu tupeu și ne povestesc cum se schimbă și pun oameni noi pe liste, dar de fapt totul e o minciună frumos ambalată, deoarece șefii rămân aceiași… E ca și cum un bărbat bețiv, care își bate nevasta și copiii, vine și ne spune… Gata, de azi am o familie nouă… Așa, și?
Până la finalul lunii așteptăm ca partidele să ne trimită listele cu consilierii de la Primăria Piatra-Neamț si de la Consiliul Județean și prezentări ale acestora. După data de 1 aprilie ne rezervăm dreptul de a-i prezenta noi,. Se vor lua toate partidele cu mâinile de cap când vor vedea prezentările noastre, dar nu avem ce face… Mai sunt doar 70 de zile în care noi, ca publicație, ar trebui să prezentam votanților din Piatra-Neamț peste 50 de candidați din fiecare partid… Deci cel puțin 300 de oameni, dacă e să calculam doar partidele principale.
Puțin respect pentru dreptul la informare al alegătorilor, domnilor politicieni care aveți pretenții să fiți votați.

I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. george spune

  Falau, si-a depus candidatura pentru primaria orasului. Sloganul:

  Eu curat orice mizerie.

 2. Sergiu spune

  Eu deja stiu pe cine am sa votez. Cunosc si programul politic, cunosc si oamenii din jur. Nu fac campanie, asa ca am sa tin pentru mine.
  Cine vrea sa se intereseze, are de unde. Internetul, care e plin de papusari, nu e cea mai buna solutie.

 3. legio spune

  Ar trebui ca romanii sa boicoteze alegerile de orice fel ,pana nu se va lua masura ca; sa nu-si mai depuna candidatura nici o persoana care a avut vreo functie politica in ultimii 26 de ani , nici un primar ,nici un parlamentar,nici un guvernant care a avut vreo funcie in acesti 26 de ani sa se dea la o parte si sa lase locul celor tineri. Vreau sa vad un ONG care isi permite sa initieze un referendum national ptr acesta situatie . Altfel vom ramane cu acelasi cancer ,care are multiple metastaze si orice am face ,acesta face remisie.

 4. ella spune

  Asteapta o lege care sa îi spele de pacatele penale, marii lideri de carton ai partidelor politice s-au dezintegrat sub ploaia acuzatiilor penale.

 5. Constantin-Florin Roca spune

  Va rog sa cititi programul meu electoral, care de fapt este al nostru, al tuturor,deoarece in acest progam sunt cuprinse cam toate problemele urbei noastre.Fratilor eu singur nu voi reusi sa-l pun in aplicare ,dar impreuna este posibil.Eu zic, sa nu ne mai vaicarim, ca nu avem pe cine sa votam , eu reprezint o alternativa.Nu am fost la butoane in ultimi 26 de ani,nu m-am imbogatit pe spatele contractelor cu Primaria sau CJ.Am fost fortat sa plec din Romania, iar acum vreu sa implementez ideile si cunostintele mele ,pe care le-am dezvoltat prin experienta acumulata, din alte tari dezvoltate din Europa.
  Vreau sa va spun ,ca interesul celor care ne-au condus in ultimii 26 de ani,este tocmai acela de a induce cetatenilor starea de lehamite ,,de nu a merge la vot.
  Acum trebuie sa ne mobilizam,daca dorim sa-i schimbam si sa dam sansa, unui altfel de primar sa administreze problemele noaste,pe care ,numai impreuna vom reusi sa le rezolvam si anume prin votul bine gandit,pe proiecte si nu la nimeriala.
  Noi hotaram pe cine trimitem sa ne reprezinte interesele dar apoi 4 ani supartam consecintele.Nu mai avem timp de pierdut,desteptati-va pietreni!
  Pentru Patrie si popor,un vot impotriva lor(PSD,PNL,UNPR,ALDE)
  Partidul Romania Unita,prin candidatul si proiectul asumat ,este o alternativa viabila la alegerile din 5 Iunie 2016.

 6. Marius spune

  Ha, parca atunci cand erau candidatii prezentati mai din timp aveau vreo urma de respect. Auzi, „proiect politic”, hahahahaha. Tara asta merge cum merge din cauza inertiei, romanul, omul de rand isi doreste sa evouleze, sa-i fie mai bine. Marea frana in calea evolutiei normale o reprezinta aceste infecte „proiecte politice”…

 7. Florin Hatmanu spune

  e reciproca.. lipsa, adica..

 8. AntiProști spune

  Prost nu este cel care cere votul, ci ăla care îl dă!
  Să fim serioși! Pe cine/ce să votezi, că toți fac parte din gașca băieților cu ochi albaștri? De 26 de ani indivizii ăștia au știut doar să fure și să mintă.
  E plină DNA de ei. Cam 3/4 dintre politicieni au dosare în lucru.

  Părerea mea: dacă nu ai pe cine vota, stai acasă! Cât ești în viață nu îți fură nimeni votul, că băieții sunt obișnuiți să jongleze doar cu voturile morților. Și sunt vreo 4.000.000.

  2011-referendum populația României=19.000.000 locuitori.
  2014-alegeri prezidențiale= 18.300.000 cetățeni cu drept de vot. Așa ne păcălesc cei de la INS. Și asta se întâmplă de 26 de ani de parcă românii ar fi nemuritori.
  Dintre aceștia:
  4.000.000 cetățeni fugiți din țară.
  3.700.000 elevi(ăștia nu votează).

  La rândul lor, dintre fugiții din țară, cu tot tam-tamul televiziunilor și acelor cozi interminabile din fața secțiilor de vot aflate în afara țării, au votat aproximativ 300.000 de cetățeni.

  Voi nu vă dați seama că de 26 de ani sunteți păcăliți? Nu vedeți că numărul real al alegătorilor este mai mic cu 4.000.000, situat undeva la 15.000.0000?

  Orașele, comunele, satele sunt depopulate. La noi votează găștile, proștii și morții.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate