Let’s do it, România! – Sănătate pentru pădure!

0

În acest an, sănătatea este de partea pădurii! Sâmbătă, 28 septembrie 2013, asistenţii Şcolii Postliceale Sanitare Piatra Neamţ s-au alăturat celui mai mare proiect de implicare socială, Let’s do it, România!, arealul vizat pentru ecologizare fiind Muntele Cozla cu pădurea aferentă.

     Let’s do it,România! este parte integrantă a marelui proiect Let’s do it, World! care a fost lansat în anul 2008 de catre Estonia, când aceasta a iniţiat pentru întâia oară în lume conceptul de curăţenie într-o singură zi în întreaga ţara. Ideea a fost imediat preluată de ţari precum Letonia, Slovenia, Portugalia, Ungaria şi alte aproximativ 100 de state, numărul voluntarilor implicaţi în acest proiect ajungând în anul 2012 la peste 8 milioane.

În ţara noastră, premiera proiectului a fost  realizată subDSCF1583 îndrumarea preşedintelui asociaţiei EcoAssist, Liana Buzea, în anul 2009. De atunci, tot mai multe judeţe s-au alăturat campaniei din dorinţa unei Românii mai curate.

Anul acesta, “Ziua Curaţeniei Naţionale” a avut loc sâmbătă, 28 septembrie 2013, pentru al patrulea an consecutiv. În judeţul nostru, proiectul a fost sprijinit de un număr impresionant de voluntari, printre care se numără şi elevii Şcolii Postliceale Sanitare Piatra Neamţ. Aceştia şi-au dat mâna pentru o cauză comună: ecologizarea zonei Cozla prin strângerea deşeurilor din cadrul acestui areal natural.

Clasele  de asistenţi medicali generalişti anul I şi asistenti medicali de farmacie anul III, s-au alăturat proiectului sub îndrumarea  doamnei profesoare Roxana Irina Elena şi a coordonatorului de proiect, Diana Iosub. Demararea campaniei a fost posibilă cu ajutorul asociaţiei Sens Civic, cu care Şcoala Postliceală Sanitară Piatra Neamţ a semnat în prealabil un contract de colaborare. În felul acesta, echipele de voluntari ai şcolii, echipate cu saci rezistenţi şi mănuşi, au ieşit să strângă deşeurile din zona muntelui Cozla în ziua Marii Curăţenii.

Firmele de salubritate au asigurat transportul gratuit al deşeurilor strânse de voluntari şi depunerea lor in gropile ecologice.

ProiectulDSCF1662 s-a bucurat de un real succes deoarece, în doar câteva ore, elevii au strâns zeci de saci cu deşeuri.

Acţiunea a  avut drept scop responsabilizarea populaţiei în raport cu relaţia om-natură şi a impactului negativ pe care acesta îl poate avea asupra mediului în urma adoptării unei conduite iresponsabile. Prin acţiunea desfaşurată,mesajul elevilor a fost acela de a-i face pe oameni să înţeleagă cât de importante sunt  natura si protejarea mediului înconjurător pentru sănătatea noastră, a tuturor!

Diacu Mirabela

Anul III- asistenţi medicali de farmacie

DSCF1704_resize

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate