„Let’s Do It, Romania” 2013, un succes pentru Neamt

0

În judetul Neamt, la acțiunea „Let’s Do It, Romania” desfășurată sâmbătă, 28 septembrie, din cei 6853 de participanți înscriși anterior, avem confirmați 4864 de voluntari după centralizarea a aproximativ 60% din rezultatele transmise de la școlile și instituțiile înscrise. Conform acestor situații au fost strânși 2417 de saci, din care peste 120 colectati selectiv.

„Ediția din acest an a acțiunii „Let’s Do It, Romania” s-a bucurat în județul nostru de o mobilizare superioară obiectivului pe care ni l-am propus, la lansarea campaniei, acum șase luni, și anume un număr de 5000 de voluntari. Ne bucurăm că din totalul participanților peste 80% au fost elevi însoțiți de cadre didactice, acest proiect dovedindu-se unul cu impact educațional. Trebuie menționat că acest lucru a fost posibil datorită susținerii pe care au oferit-o majoritatea instituțiilor nemțene dintre care amintim Inspectoratul Școlar, Prefectura, Consiliul Județean Neamț. După ce vom primi informațiile așteptate de la toate organizațiile participante, vom putea prezenta datele finale, probabil luni. Mulțumesc tuturor colegilor din Asociația Sens Civic care s-au implicat în organizarea acțiunii precum și tuturor voluntarilor care au renunțat la prejudecăți și au făcut curățenie în urma altora,” a declarat Gabriel Cojocariu, coordonatorul județean al proiectului.

Pentru buna desfășurare a acțiunii de strângere a deșeurilor, membrii Asociației Sens Civic au distribuit peste 3000 de saci și peste 7000 de mănuși pe raza județului.

„Echipa Eco Răuceşti, prin acţiunile de ecologizare, a încercat să-i determine pe oameni să devină conştienţi de problemele mediului, iar în condiţiile în care copiii înţeleg că trebuie să protejeze natura, există şanse ca lucrurile să se schimbe. Cei mici sunt eficienţi atunci când trebuie să convingă pe cineva să-şi schimbe comportamentul, a susținut Ana Săvescu, în urma participării în cadrul acțiunii de ecologizare alături de peste 200 de copii, pe raza comunei Răucești.

„Din dorința de a participa la un amplu proiect de conștientizare și responsabilizare, un numar de 137 de elevi de clasele I-VIII indrumati de  12 cadre didactice si-au dat mana cu mana  si au adunat deseuri menajere aruncate de unii cetateni ai satului Ruseni in Lunca Bistritei. Actiunea s-a desfasurat pe o raza de 2,5 km ,iar la sfarsitul acesteia au fost colectati 67 de saci cu deseuri. Actiunea celor de la Scoala Ruseni nu se va opri aici,acestia dorind  sa continue colaborarea  cu Asociatia “Sens Civic”,  in vederea organizarii si desfasurarii si altor proiecte de mediu”, a declarat prof. Cristinel Constantin – director Scoala Gimnaziala „Ioan Grigore Teodorescu” Ruseni.

Acțiunea Let’s Do It, Romania s-a beneficiat de susținerea următorilor sponsori: SC INTERZONAL FYPS TRADE SRL, SC RIFIL SA, SC IZOTEC GRUP SRL, SC FISCAL SERVICE SRL,SC DOLINEX SRL, SC LOCATIV SERV SRL, SC EURO CONT AUDIT SRL, SC KATYMED SRL.

Pentru promovarea evenimentului mulțumim: EST TV, TVM NEAMȚ, ZIARUL CEAHLĂUL – SEDPRESS, REALITATEA MEDIA, MONITORUL DE NEAMȚ, ZIARPIATRANEAMȚ.RO

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate