Let’s Do It, Romania!

1

Titlul denumeşte campania care va avea loc pe data de 25 septembrie la nivel naţional. Campania face parte dintr-o miscare internationala – „Let’s Do It, World” – inceputa in anul 2008 in Estonia si continuata in anii urmatori in Letonia, Lituania, Portugalia si Slovenia. Astfel se explica si titlul campaniei, in limba engleza.

Principalul obiectiv al proiectului este redat de sloganul acestuia: „Curatenie in toata tara. Intr-o singura zi!”. Se au insa in vedere doar deseurile depozitate necorespunzator in arealele naturale! Nu se va face curatenie in interiorul oraselor, unde sunt companii angajate pentru a face asta. Proiectul a fost initiat in Bucuresti, in septembrie 2009, de un grup de aproximativ 30 de tineri, constituit atat din membri de ONG-uri, cat si persoane fizice independente. Proiectul nu este asociat unui ONG sau unei persoane anume.

Desi in centrul atentiei proiectului se afla Ziua de Curatenie Nationala, campania are o serie de obiective pe termen lung si se va desfasura si post 25 septembrie. Printre acestea, se numara imbunatatirea infrastructurii si a sistemului de amenzi, precum si responsabilizarea cetatenilor fata de mediu. LDIR (Let’s Do It, Romania!) este un proiect al Romaniei, pentru Romania.

Proiectul nu dispune de finantari din partea statului sau din Fonduri Europene. Toti cei care lucreaza in cadrul LDIR o fac pe baza de voluntariat, iar sponsorizarile venite din surse externe sunt dedicate exclusiv achizitionarii de servicii si materiale necesare implementarii proiectului.
Initial, nu se primeau sponsorizari directe in bani, dar la solicitarea unor persoane fizice si a unor companii, s-a deschis un cont dedicat: RO17RZBR0000060012551402.  In plus, oricine poate face foarte o usor o donatie catre LDIR, prin sistemul e-Payment. Donatiile variaza intre 2,5 RON si 500 RON.

Inscrierea pe site se face foarte simplu si in mai putin de 5 minute.
Intra pe http://www.letsdoitromania.ro/curatenia/. Completeaza primul formular „membru – persoana de contact a echipei”. Vei primi pe mail un cod unic de echipa.

Oricine poate participa la curatenia de pe 25 septembrie! Este necesar insa ca fiecare participant sa se inscrie pe site.

Deseurile stranse in urma curateniei de pe 25 septembrie vor fi, in functie de caz, reciclate, coincinerate sau depozitate in gropi conforme. In urma lor, va ramane un spatiu curat si sanatos.
Let’s Do It, Romania!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. George spune

    Nu pot decat sa zic decat Let’s do it Romania !
    Sa fim cat mai multi, sa ne bucuram de tara noastra.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate