Lemn tranportat ilegal, confiscat de poliţiştii nemţeni

5

În vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au acționat și în acest weekend, sâmbătă, în jurul orei 10.30, depistând în trafic, o autoutilitară ce transporta ilegal material lemnos.
Autoutilitara a fost oprită pe DN 12C, în localitatea Bicaz, iar conducătorul auto, un bărbat de 35 de ani din Bicaz nu poseda aviz de însoţire ori documente echivalente acestora prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare, pentru cantitatea de 7,93 mc cherestea, specia răşionase, transportată. S-a procedat la confiscarea materialului lemnos, în valoare de circa 3.663 lei, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Bicaz, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 din Legea 171/2010 R.

În ziua de 08.04.2016, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Pipirig au identificat pe raza satului Stanca un bărbat de 30 de ani, din localitate, care poseda un mandat de executare a pedepsei cu închisorea.
Acesta a fost condamnat la 1 an şi patru luni închisoare de Judecătoria Tg Neamţ pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere și sustragere material lemnos.
În fapt, la data de 20.12.2013 inculpatul a tăiat doi arbori de esenţă fag având diametrul la cioata de 80 cm din pădurea aparţinând Ocolului Silvic Pipirig, jud Neamţ, creând un prejudiciu de 2.650 lei. Bărbatul a fost preluat și escortat la Penitenciarul Bacău, pentru a fi încarcerat.

pol123

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Ioan Taranu spune

  Daca la fiecare o 1000 de metri cubi furati de dupa 89 sa- r recupera o scobitoare sar putea impaduri cred ca o parte buna din muntii nostri care au fost Epilati de fiecare copacel.

 2. Gabriel Rosu spune

  Nu pot sa cred!!!!

 3. Grasu Doina spune

  vreti sa spuneti ca astia transportau ilegal si ceilalti care au taiat mii de hectare de padure aveau actele in regula ??????????????? haideti mai ca alta este explicatia , – se vede ca cei din articolul postat nu au dat nimic la nimeni si asa mai pun cate un art ca sa vedem noi ca au mai luat cate o masura , dar defapt se vede cu ochiul liber de departe muntii goi si dezastrul natural care nu-l vede nimeni

  1. Ungureanu ȚuȚu Emil spune

   Aia si-au platit ” contributiile” la partid. Astia sunt un semnal ca trebuie cotizat.

 4. Cristina Moldovanu spune

  Cam târziu se tot fura de o bucata buna de vreme

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate