LEGEA pentru Autostrada Unirii, adoptată!/ Dănuţ Andruşcă, printre deputaţii care au votat „pentru”

Miercuri, 7 noiembrie, Camera Deputaţilor (for decizional) a adoptat proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii A8 Târgu Mureş- Iași- Ungheni, cunoscută și sub numele de Autostrada Unirii.

Proiectul a trecut cu 261 de voturi “pentru”, două ”împotrivă” şi cinci abţineri.

Și Dănuț Andrușcă, în calitate de deputat de Neamț a votat pentru realizarea Autostrăzii Unirii.

„Este o veste importantă pentru regiunea Moldovei, pentru că această autostradă va permite dezvoltarea economică și socială a regiunii. Este o veste foarte importantă și pentru județul Neamț, deoarece această autostradă ne va permite să ne atingem potențialul economic, în sensul în care vor fi posibile mai multe investiții, ceea ce înseamnă mai multe locuri de muncă și, logic, mai multă bunăstare pentru nemțeni.

Au fost 269 de voturi pentru această autostradă, printre care și votul meu. Mărturisesc faptul că, în calitate de deputat, am votat cu foarte multă emoție pentru acest proiect pentru județul Neamț. Mă bucur că am avut ocazia să votez pentru îndeplinirea unei importante promisiuni făcută românilor din județul Neamț”, precizează Dănuț Andrușcă- deputat de Neamț și ministru al Economiei.

Legea adoptată prevede că Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş. Va avea o lungime de 320 km,  iar proiectul trebuie să demareze în 30 de zile de la promulgarea legii de către președintele țării.

„Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat.

În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor”, se arată în proiectul legislativ adoptat astăzi.

„Îmi exprim pe această cale speranța că legea nu va fi amânată sau tergiversată din motive pur politice. Moldova așteaptă de mult timp această autostradă și Opoziția ar face bine să nu se joace politic pe spatele cetățenilor!”, a conchis Dănuț Andrușcă într-o postare pe pagina sa de facebook.

A.T.


Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

- Apreciază pagina -

1 Comentariu
  1. xx spune

    Conform aceleiasi legi trebuie terminata in 4 ani.Vom trai sa vedem?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate