Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 martie 2019
  • :
  • :

Deputații au adoptat astăzi proiectul autostrăzii Iași – Târgu Mureș

Mult așteptatul proiect de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iași-Târgu Mureș a fost adoptat astăzi în Camera Deputaților, forul legislativ decizional pentru acest act normativ.

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, transmite nemțenilor că au motiv de bucurie.

”Avem dragi nemțeni o șansă uriașă ca regiunea noastră să recupereze în curând din decalajele pe care le are față de celălalte zone ale țării și de a ne exploata cu adevărat potențialul economic!”

Autostrada Unirii va începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se va termina printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Proiectul va fi finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Transporturilor va demara procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiții.
2 comentarii la “Deputații au adoptat astăzi proiectul autostrăzii Iași – Târgu Mureș

  1. Remus

    Ar fi al 2 lea pas , după ce au asfaltat orașul Târgu Neamț . A ți putea in măsura în care aveți datele , informațiile necesare, Detalia pe unde ori cum va trece viitoarea autostradă? Așa R Moldova Iași Pașcani Tg Neamț o imagine de ansamblu o inchipuim. Chestiunea ,ori partea mai grea e de la Tg Neamț spre Borsec Tg Mureș , de unde incep dealuri ,păduri, ape . Și dacă tot au în intenție să o realizeze , facă Cu drumul Național DN15 ce se întâmplă ,se mai apuca de el ,in afara de a toaleta marginile lui de vegetație , asta sa făcut e Drept .

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *