Legea grațierii este un rău necesar

13

gratiereDin capul locului, nu vrem să fim ipocriți și confirmăm faptul că legea grațierii va favoriza și unii politicieni care au fost condamnați, dar să fim serioși și să nu ne facem că nu vedem că mai toate condamnările politicienilor au fost făcute la comanda. Și când spunem la comandă, asta nu înseamnă ca au fost nevinovați, ci că au fost condamnati câțiva care erau incomozi pentru fapte pe care le făceau 90% dintre politicieni, ceea ce nu e corect.

Totuși, subiectul principal este altul și anume că orice variantă în afară de pușcărie este mai bună. Ar trebui să ne bucurăm atunci când infractorii nu fac pușcărie sau fac cât mai puțină și revin în societate, deoarece pușcăriile din România nu sunt instituții de reeducare decât în teorie. În realitate, ele sunt cursuri prelungite de formare pentru infractori și stabilimente de distrus personalitatea umană, de înrăit condamnații și de scos și amplificat tot ce este mai scârbos în ființa umană. Un infractor neîncarcerat sau eliberat în maximum 2 ani de zile este de 100 de ori mai puțin periculos decât un infractor care a ispășit 5 ani, este înrăit și nu mai are nimic de pierdut pentru că viața lui oricum este total compromisă.

Este simplu să analizezi lucrurile din perspectiva nepedepsirii celor care se fac vinovați de anumite fapte. Ar trebui să conștientizăm faptul că la această oră pușcariile din România nu țin oamenii închiși și atât. Din cauza condițiilor proaste și aglomerării, de multe ori detenția se transformă în tortură. E corect ca cei vinovați să fie pedepsiți prin privare de libertate, dar nu chinuiți.

Legea grațierii este o lege care ar trebui dată în România, unde statul de drept ar trebui să se centreze pe a lua banii înzecit de la infractori, nu la a-i băga în pușcării și a-i lăsa cu 90% din ce au furat. Toate țările dau periodic astfel de legi, ceea ce presupune că e normal ca și în România să se dea asftel de legi, cu atât mai mult cu cât este cunoscut că în frumopasa noastră țară ajung în pușcării și oameni total nevinovați.

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
13 Comentarii
 1. Catalin spune

  Legea gratierii = Dragnea prim-ministru| Le da si banii furati inapoi….buna lege.

 2. cititor40 spune

  Stimati cititori, va convine sa platiti, din buzunarul propriu, intretinerea unor detinuti condamnati pt.”maruntisuri”? De hotii cei mari nimic?Cand lucram pe santier am avut sub „comanda” doua echipe,condamnati la locul de munca pt.infractiuni marunte.Pt cat se cheltuie pe „cap” de elev,de pacient,cat se cheltuie pt.cultura,nu va intereseaza!Sariti in sus ca este Dragnea amnistiat,dar condamnarile celor care au furat sute de milioane nimic!CU MANIPULAREA MAI PUTIN ,nestimabililor! Sa va aduc aminte de manipularea din noiembrie 2014 ,alegerea lui kwi,hai la teatru sa-l sprijinim,dialogul auzit de mine intre doi manipulatori,postaci pe face,care se intrebau tu cati ai chemat eu am atatia-cu regret, nu mai retin numele pt.ca isi spuneau pe nume-.
  Pentru luluta care ,dupa cum se vede cel mai decorat om de catre strainatate,nu are nici o reactie fata de nelegurile rudelor,tatalui,fratelui,cumnatei,prietenilor, NU IESITI SA PROTESTATI? Mare rusine pt.cei ce se lasa manipulati!

 3. Ioan Izariu spune

  necesar…..cui

 4. xx spune

  Eu as incepe cu scoaterea din puscarii a tuturor celor ce au furat din banul public dupa ce le-as confisca tot ce au si interdictie de a ocupa functie publica minim 10 ani.Daca le iei banii si le interzici accesul la tita sint terminati,dispar din primplan,nu sa-i cazam si sa-i furajam tot noi in conditii de lux

 5. Vasile Popescu spune

  Cât timp discuția este despre grațiere..nu prea înțeleg…dar mă duc în gară să vorbesc 🙂

 6. Lazar Vasile spune

  Eu comentez pozitiv ceea ce a-ti scris mai sus…Legea gratierii este un rau necesar…Din pacate…doar astfel vom scadea cheltuielile 🙁

 7. Florin spune

  Eu muncesc si platesc dari la stat ca statul sa se dezvolte si tara sa evolueze. Eu nu vreau ca aceste sume sa fie furate de corupti. Vreau scoli, spitale, autostrazi…
  Nenorocul lor, al politicienilor, este ca am mai iesit peste hotare si am vazut cum arata tari dezvoltate.
  Puscaria este buna pentru infractori! Fiecare unde-i este locul.
  Duminica sunt in fata la teatru! Va astept pe toti acolo!

  1. xx spune

   Ai fost si ai vazut dar nu stii ce ai vazut.Toate acele tari la care ne uitam cu jind au fost sau mai sint puteri coloniale,din colonii au tot furat si au adus acasa de aceea au.La noi ne-au tot furat valuri-valuri de migratori iar cind acestia erau in pauza au furat ai nostri si au dus afara.Se spune(un expert ONU) ca din 90 incoace din Rominia s-ar fi furat peste 2000 de miliarde si tot mai este cite ceva

 8. Sava Ionuţ spune

  Bai baieti, daca nu intelegeti, documentati-va, nu vb aiurea-n gara. Potrivit art. 119 (2), cod penal, amnistia nu produce efecte asupra masurilor de siguranta, a masurilor educative, a despagubirilor civile sau asupra drepturilor persoanei vatamate.

 9. ASDFGH spune

  Munca in folosul comunitatii iar in caz de nerespectare => inchisoare cu executare. Daca au fost facute condamnari selective NU inseamna ca respectivii trebuie iertati. Au gresit, sa plateasca! Si, intre timp, hai sa vedem cum ii putem face si pe restul vinovatilor sa primeasca pedeapsa cuvenita.

 10. Maria Mihalache spune

  care tari dau asa legi ???si cum ii inveti sa le fie frica sa nu incalce legile daca voi le dati drumul repede ???

  1. Tatiana Cozma spune

   Chiar Obama a grațiat un nr.mare de deținuți.

   1. Vasile spune

    Obama a gratiat, in tot mandatul sau, 148 de persoane si a comutat pedepsele a 1176 de persoane. Raporteaza asta la populatia SUA si cea a RO!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate