Decizia de concediere poate fi trimisă prin e-mail

0

concediere-prin-mail

Angajatorul va putea transmite de acum decizia de concediere a unui salariat și prin intermediul e-mail-ului, a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) printr-o decizie publicată recent în Monitorul Oficial.

Decizia ICCJ nr. 34/2016 a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a fost anunţată în data de 24 octombrie anul 2016,  iar în data de 9 ianuarie 2017 a fost publicată în Monitorul Oficial, cu efecte la nivel naţional.

Potrivit ICCJ, decizia de concediere poate fi transmisă salariatului si prin e-mail, cu respectarea următoarelor condiții:

  • salariatul a comunicat angajatorului datele de contact (adresa de e-mail);
  • există o uzanță a acestei forme de comunicare între părți (angajatorul și salariatul obișnuiesc să comunice prin e-mail);
  • decizia este transmisă în format PDF și nu trebuie să conțină o semnătură electronică;

Decizia de concediere trebuie comunicată în scris, să conţină motivele pentru care salariatul a fost dat afară și durata preavizului. Actul mai trebuie să conțină o listă locurilor de muncă vacante pe care le are angajatorul și termenul în care salariatul concediat poate opta pentru unul dintre ele.

Mai multe detalii aici

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate