Legea ”Big Brother” trebuie să funcționeze cât mai rapid

4

Din păcate presa și politicieni nu înțeleg ce e cu această lege.

Am văzut cu stupoare cum un deputat  a declarat că șefii Procuraturii Generale și SRI folosesc tragedia din Franța pentru a pune presiune asupra Curții Constituționale care are pe rol judecarea contestației pe care liberalii au depus-o cu privire la Legea securității cibernetice.
Din păcate, domnul deputat, ca și mulți jurnaliști, nu știu cu ce se mănâncă securitatea informatică și nu au noțiuni minime despre funcționarea internetului. Argumentele tehnice în favoarea acestei legi sunt foarte complexe și chiar dacă le-aș da în acest articol nu cred că ar înțelege cititorul neavizat absolut nimic, așa că o să trebuiască să mă credeți pe cuvânt.
Mediul online ce va fi reglementat de această lege este un mediu extraordinar de periculos. Un mediu în care, cu ceva specialiști rău intenționați, poți destabiliza o economie, poți crea revolte de masă, poți produce dezastre și poți nenoroci vieți. Este extraordinar de important de monitorizat real și profesionist acest mediu cibernetic. Și ca să fim cinstiți, serviciile secrete române sau din alte țări nu au nevoie de o asemenea lege ca să își facă treaba. Ei se descurcă oricum. Acest tip de legislație ajută la probarea infracțiunilor și conexiunilor din mediul cibernetic.
Mai pe înțelesul tuturor, legislația actuală în materie de securitate cibernetică este incompletă. E ca și cum am avea o lege care spune că nu avem voie să folosim pistoale și mitraliere, dar ele s-ar vinde la liber pentru că nu am avea legislație care să reglementeze vânzarea lor. E puțin forțată paralela legislativă, dar cam așa se prezintă situația acum.
Categoric vor fi cretini care vor face abuzuri pentru că oricum procurorii sau judecătorii corupți vor face abuzuri indiferent de legislație, dar dacă ne este frică de apă asta nu înseamnă că nu trebuie să mai mâncăm pește.
Nu doar că este necesară această legislație, ea trebuie implementată cât mai repede. România nu e nici pe departe pregătită să facă față unor amenințări sau atacuri cibernetice. Trebuie neapărat o legislație care să ne oblige să ne securizăm.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. uncetatean spune

    Eu votez pentru aceasta lege (dar nu aruncati cu rosii in mine) . De ce ? Pentru ca indiferent de raspunsul/reactia populatiei , cei care au fraiele comunicatiilor pe mana , tot vor inregistra/asculta convorbirile. Asa ca mai bine sa stiu pe fata ca sunt ascultat , decat sa ma amageasca cu dreptul la intimitate si tot felul de abureli.
    Vrei sa vorbesti sau sa comunici in scris ceva ce crezi ca nu ai dori sa fie auzit de nimeni ,atunci i.ati tata un porumbel din ala voiajor si trimite biletele secrete ori cate doresti. Tot ne ascundem atat dupa degete , de parca o convorbire telefonica ar fi un test de bacalaureat sau intrare la facultate , si vai de mine , sa nu ma auda careva , ca.mi copie ideile.
    Sau daca imi dau intalnire cu o piti sa nu ma auda careva ca poate mi.o sufla. Sau daca vorbesc cu vecinul la telefon si.mi zice ca a adus pui la tava la bodega de pe colt , sa nu ma trezesc cu ditamai coada ,daca imi aude careva convorbirea.
    Daca tot ne asculta atunci sa le dam de treaba cu tot felul de perle pe care sa nule dibuiasca :)) Bagi niste prescurtari din alea si cu subanteles de sa.i doara urechile si mintile cand vor dori sa descifreze ce ati vrut sa vorbiti. Asa ii tineti ocupati 🙂 Suna telefonul .(sst sa vedem ce vorbesc astia sa vedem ce smenarii mai fac) – alo -bai caciula ai muls vaca azi ? -no ,ma .ca nu pot ca are diaree. – auchi. -atunci mulge capra si.mi dai cat.o iesit. -bine ma. -ti.l trimit cand s.o corasli putin ca sa mai prinda o tzara de smantana. -da ba ca ghine zaci.
    A doua zi . -alo ? – da pretene. – vezi ca ti.am trimis cateva kile de jantita pe laptareasa aia cu paru de culoarea varului incins. – o multam fain – dupa ce gust din el il anunt pe berbecu ala de paste pe colt ,ca are voie sa pasca prin tot colhozul. -hai pa si spor la muls.
    Hic. Alcaida smenurilor ascunse sub colimatorul convorbirilor ascunse. Hic.

  2. mircea spune

    articolul asta face parte din ciclul: „si ce daca? sa-mi asculte telefonul/supravegheze calculatorul/intercepteze sms-urile ca eu nu am nimic de ascuns”. ok, sunt o groaza de pedofili in lume care se folosesc de internet, o gramada de tampiti care cumpara/vand arme, droguri, etc., dar si o mare de oameni care pot rasturna un regim – vezi revolta din Egipt, o mare de oameni care comunica si cad de acord sa nu voteze PSD (lasa ca-si revine partidul, domnule Arsene si o sa aveti si dumneavoastra ciolanul de ros). Ce facem? Ii consideram pe toti vinovati pana la proba contrarie? Ne intoarcem la „militie”: las’ ca sigur ai facut tu ceva, si daca n-ai facut, te batem (acum bataia o sa fie inlocuita cu scormonitul prin convorbirile tale asa zis private si scoatem ceva deranjant) pana recunosti si „laptele pe care l-ai supt de la ma-ta”?
    Un exemplu tampit: tu vorbesti porcos cu sotia la telefon si va hotarati sa faceti sex intr-o padure, la 12 noaptea, imitand ursii (stiu, am imaginatie bolnava). Ti-ar conveni sa vina sa te traga un individ de mana si sa-ti zica sa nu publici nu stiu ce articol ca altfel face publica inregistrarea?

  3. feraru marcel spune

    Totul, incepe in 2001, cand presedintele Americam G.W.Bush, promulga USA PATRIOT Act. http://en.wikipedia.org/wiki/Patriot_Act. Initial, o lege, care asa cum o spun acronimele, facuta sa intercepteze si sa obstructioneze actele teroriste(IOTA), ea a fost in ultimii ani, completata si adaugita, mergandu-se din ce in ce mai mult spre includerea si a altor activitati, potential daunatoare securitatii unui stat. S-a ajuns, ca folosind diferite evenimente, asa zis teroriste, ca legile sa fie din ce in ce mai permisive, in legatura cu incalcarea drepturilor persoanei, asa cum au fost ele stipulate prin alte legi specifice, vezi… http://en.wikipedia.org/wiki/Human_rights Marturisesc, ca in afara de I.S.-ul care-l folosesc pe calculator, nu am decat notiuni vagi, despre atacuri informatice si apararea de acestea. Big Brother-ul, in acceptiunea lui curenta, mi se pare ca seamana f. bine cu atat de hulitele metode ale unui regim, asa zis totalitar si dictatorial. Fara discutie ca „atentatele” vor continua, in diferite tari, oferind astfel guvernelor putinta de a mai adauga noi si noi paragrafe legii sau legilor privind marirea securitatii… Totul ma duce cu gandul la o „SECURITATE” de tip nou, soft, democratica, dar cu mult mai insidioasa si periculoasa decat aia de acum 40 de ani !! „Categoric vor fi cretini care vor face abuzuri pentru că oricum procurorii sau judecătorii corupți vor face abuzuri indiferent de legislație,” Pai…., atunci ce rost o lege ? P.S. Cei care-au vazut filmul executiei politistului francez pe caldaram si stiu cam ce putere are un glont 7,62 de Kalasnikov, poate-mi pot spune cum de nu s-a umplut in sec. 2, trotuarul cu sange si bucati de os…

  4. nemtesc spune

    La ce va referiti cu revoltele de masa si de ce ar constitui aceasta posibilitate o eventuala amenintare ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate