Lansarea Centrului Teritorial de Informare, Consiliere și Terapie ONCOSUPORT Nord-Est

0

Pe data de 11 noiembrie 2011, ora 10.00, în cadrul sediului din Iași, Bulevardul „Tudor Vladimirescu”, nr. 42-44, etaj 2, va avea loc evenimentul de lansare a Centrului Teritorial de Informare, Consiliere și Terapie ONCOSUPORT Nord-Est. Centrul este înființat în cadrul Proiectului ”Rețea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, „Investește în oameni!”, Axa 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenție  „Dezvoltarea economiei sociale”.


În cadrul conferinței de lansare vor fi prezentate principalele obiective ale proiectului, serviciile și beneficiile oferite de specialiștii Centrului Nord-Est, dar și rezultatele obținute până acum în cadrul proiectului. La această conferință sunt invitați să participe persoane diagnosticate cu cancer interesate de serviciile centrului, medici, jurnaliști din domeniul sănătății și social, dar și ONG-uri și asociații interesate de susținerea proiectului.

Centrul Regional Nord-Est pentru consiliere, reintegrare socială și terapie integrativă a persoanelor diagnosticate cu cancer își propune să ofere gratuit persoanelor diagnosticate cu cancer mamar, cancer de col uterin și cancer testicular, precum și aparținătorilor acestora următoarele servicii:

–          Consiliere și terapie psihologică;

–          Terapie individuală și de grup pentru creșterea stimei de sine și pentru îmbunătățirea relaționării sociale;

–          Asistență psiho-socială;

–          Activități de terapie ocupațională ce au ca scop ajutorarea oamenilor de a-și recâștiga încrederea în resursele proprii, contribuind la reintegrarea socio-profesională a individului;

–          Informarea și consilierea profesională în vederea identificării și menținerii unui loc de muncă;

–          Informare cu privire la activitățile centrului și ale altor instituții care își desfășoară activitatea în domeniul medical și social.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de 500 de persoane diagnosticate cu cancer și 1000 de persoane-aparținători ai acestora.

Obiectivele specifice ale proiectului includ: sensibilizarea societății civile referitor la problematica reintegrării sociale a persoanelor diagnosticate cu cancer; informarea societății civile asupra prevenirii cancerului și promovarea stilului de viață sănătos prin campanii de conștientizare; consiliere și terapie oferită persoanelor diagnosticate cu cancer în cadrul centrelor nou formate; identificarea celor mai bune practici existente la nivel european și sprijinirea inițiativelor transnaționale și a parteneriatelor la nivel european în vederea aderării rețelei multiregionale de centre la rețelele europene de profil pentru dezvoltarea resurselor umane și crearea unei piețe inclusive de muncă.

Despre Patronatul Medicinei Integrative

 

Beneficiarul acestui proiect este Patronatul Medicinei Integrative, iar proiectul se realizează în parteneriat cu Associazione Oncologica Senigalliese Valli Misa e Nevola – Italia și Asociația de Terapii Integrative “Sfântul Nectarie” – România.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate