Lagăr de exterminare în România. Responsabilul, audiat de polițiști

4

ATENȚIE! IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

Atrocități de nedescris într-un adăpost din Prejmer, Brașov, au ieșit la iveală acum câteva zile, mulțumită unei iubitoare de animale care a filmat scene de groază. (VIDEO AICI) Zeci de câini lăsați să moară de foame și sete într-un loc ce se presupune că ar fi trebuit să îi protejeze pâna la adopția definitivă, deși mâncare se găsea din abundență.  

„Rainbow shelter” ( n.r : adăpostul curcubeu – ironic, nu?) adăpostea zeci de pisici și câini morți, și doar 17 câini încă în viață, într-o stare absolut deplorabilă.

Asociația „ Milioane de prieteni” , șocată de-a dreptul de ceea ce s-a petrecut, a preluat patrupedele rămase în viață: „Cei 17 căței supraviețuitori ai lagărului de la Rainbow Shelter (foster ilegal), din Prejmer, sunt acum în adăpostul Victory, în grija echipei Milioane de Prieteni. Trei dintre ei sunt în stare critică, dar nici ceilalți nu sunt într-o stare foarte bună. Au primit îngrijirea necesară de urgență și acum au apă și mâncare. Peste 70 de alți câini și, se pare, pisici, au murit de foame în adăpost! Le mulțumim celor implicați în salvarea lor. Revenim mâine cu mai multe informații”

Implicarea a venit și din partea celor de la „ Romanian Underdogs Uncensored”, o organizație din Anglia, la fel de stupefiată de cele întâmplate :„Suntem extrem de șocați și înspăimântați de scenele devastatoare cu care s-au confruntat partenerii noștri români mai devreme. În urma unui apel de la Jason York de la Better Life Dog Rescue, am cerut partenerilor noștri AMP din Brașov asistență în alertarea autorităților și salvarea supraviețuitorilor într-un adăpost privat de la periferia Brașovului, adăpostul Rainbow.

Ceea ce au întâlnit acolo este dincolo de înțelegere. În cei 25 de ani de când lucrează în România, partenerii noștri nu au văzut niciodată ceva atât de oribil. Acest lucru este deosebit de rău, deoarece câinii au fost trimiși să fie ajutați, au fost sponsorizați de persoane și organizații bine intenționate, pentru a fi feriți de rău și pentru a fi bine îngrijiți, până când vor găsi o familie adoptivă. Au existat preocupări continue cu privire la acest adăpost particular și este tragic faptul că a durat atât de mult încât să se facă ceva” .

Tot această asociație a declarat :„ 17 câini supraviețuitori au fost găsiți, toți sunt aproape de moarte și nu pot sta în picioare de foame. 30 de pisici moarte și 69 de câini morți au fost găsiți până acum în diferite etape de descompunere. Cea mai tragică priveliște, în toată această devastare, este o cameră plină cu pungi nedeschise de mâncare, precum și jucării, trimise cu bună-credință de iubitorii de câini. Este clar că animalele au murit de foame, dar cercetarea este încă în desfășurare. Autopsiile vor fi efectuate pe toate animalele decedate pentru a confirma cauza morții. Niciunul dintre supraviețuitori nu a fost găsit pozitiv pentru parvo, ei pur și simplu sufereau de foame și sete.

Sperăm că acest caz va conduce la urmărirea penală și va acționa ca punct de reper legal, astfel încât acest lucru să nu se mai repete niciodată. Organizațiile de peste granițe care susțin salvările din străinătate au responsabilitatea de a acorda asistență în primul rând câinilor și, în al doilea rând, susținătorilor. Este foarte de important să fie făcute cercetăr și vizite personale și că orice preocupare ridicată să fie luată în serios și investigată în consecință. Cei 16 supraviețuitori sunt acum cu partenerii noștri, în adăpostul Victory, iar noi vă vom ține la curent cu privire la redresarea lor. Fără îndoială, unii dintre ei vor veni la noi în Marea Britanie.”

În sensul pedepsirii celor vinovați a fost lansată și o petiție în mediul on-line. (click aici)

Administratorul adăpostului de la Prejmer, județul Bașov, unde au fost găsite mai multe cadavre de câini, a fost identificat, duminică seară, de polițiștii brașoveni, care l-au dus la audieri, transmite corespondentul MEDIAFAX, conform stiripesurse.ro.

Bărbatul care este administratorul adăpostului din Prejmer, Bogdan Cepoiu, a fost găsit într-un apartament din Brașov și condus la audieri.

„În acest moment este audiat, urmând ca, sub coordonarea procurorului de caz, să fie dispuse măsurile legale”, a precizat Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Potrivit IPJ Brașov, cercetările se fac pentru „uciderea animalelor cu intenție, fără drept”. Vom reveni cu noi informații legate de acest caz.

Amintim faptul că și în Neamț ne-am confruntat cu acte de o cruzime inimaginabilă, acte care nici până în ziua de astăzi nu au fost pedepsite conform legii.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Dorel spune

  Protejati numai ciini si pisicile ? Doresc sa protejati si animale care le consumati ca alimente , vaca ,capra ,oaia ,porcul ,pasarile .Atunci este dreptate . viata este prioritara pt tot ce misca .

 2. Emy spune

  Principalul Vinovat este Legislația ,care. este așa cum Este , Oricine se poate duce și face un ONG , după care găsește și obiect de Activitate precum cel de sus,; Ocrotirea și adăpostirea unor animăluțe , Ființe vii , chiar daca nu s Umane, tot au niste sentimente .L as intreba pe acel Cretin( știn ) Aveai mancare Ptr Ei , Cel puțin așa se susține în art , Nu aveai un Om care sa le o de-a , Ești ocupat ? îmbâcsit ,De ce Nu le ai lăsat cutiile , chiar de Tabla fiind ,la îndemână , De foame s ar fi descurcat Ei sa le consume , Apa la fel ,era oprită , tăiată , Posibilitatea sa ajungă , lîngă niste zăpada , Gheață , Da nimic , Ce e acolo în clipul ăla ,Nu m am uitat până la final , E ca n pozele din cartea PROCESUL de la Nurnberg, cu singura diferență va acolo erau oameni , in rest Nu e cu nimic diferit , Daca e sa ne luam și Mengele ,vroia să facă Bine , pe ai lui , Sacrificând pe alții Ptr a atinge Scopul , Ori aici Nu este cazul , individu și a lăsat și propriu câine sa sfârșească înfometat și însetat, Chinuri , Cum unuia care vrea sa adopte i se cer anumite lucruri , dovada că are condiții., sa mai fi avut în timp de , Așa ar Trebui și Ptr de alde Sociopați de ăștia Iubitori de animale ? Asta e un Vișinescu al timpurilor noastre, care Acum daca nu mai sunt Lagăre politice , facem Ptr ,pe animăluțe puțin contează că s câini , cai ori pisici asta in toată țara asta e la BV da au fost și la NT , la Dobreni , Dragomirești , da in forma subtilă , lăsat impresia de otrăvit , accidentați pe camp , margine drum ,șanț Și D zeu Știe câte alte locuri ,

 3. Florin spune

  Ceea ce a făcut jegul asts fac hingherii zilnic Care e diferența?

 4. DAN spune

  Intrebarea pe care o pun este:in acest caz si nu numai,cine este fiara si cine este om?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate