Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns în Piatra Neamț

0

Program realizat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu

Ministerul Educației Naționale și

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Laboratorul Verde in Piatra NeamtLaboratorul Verde al Reciclăriia pornitîntr-o nouă caravană în școlile din România, ajungând zilele acestea în Piatra Neamț, la Școala Gimnazială Nr. 3 și la Școala Gimnazială Nr. 1. Aici, aproximativ 190 de elevi au experimentat colectarea separată într-un autocar modern, echipat cu tehnologie de ultimă generație.

„În calitate de director al Şcolii Gimnaziale Nr.1 din Piatra Neamţ, vreau să-i felicit pe organizatori pentru implicarea lor în activităţile extracurriculare. Am fost onorați să-i avem astăzi în mijlocul nostru.Elevii au fost foarte încântați de activitatea la care au participat.

Mulțumim organizatorilor pentru interesul manifestat pentru această acțiune”, declară AnişoaraMarele, DirectorȘcoala Gimnazială Nr. 1.

Lansarea noii Caravane Laboratorul Verde al Reciclării a avut loc în septembrie, în București, la Școala cu Clasele I-VIII Nr.307, unde marii câştigători ai ediţieianterioare au predat, mai departe,ștafeta colegilor lor din țară. Astfel, în continuare, proiectul se va desfășura în București, Bacău, Baia Mare, Câmpia Turzii, Constanța, Piatra Neamț, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgoviște,Târgu Mureș, Tulcea și Zalău.

Despre proiectul Laboratorul Verde al Reciclării

Laboratorul Verde al Reciclării este un laborator mobil, adaptat preferințelor copiiilor, unde ficţiunea şi realitatea se suprapun de-a lungul a trei zone de activare: sala de cinema 3D – unde elevii urmăresc aventura a 5 deşeuri de ambalaje către fabrica de reciclare, zona de joc în echipă pe tablete PC – unde aceştia trebuie să colecteze separat cât mai multe obiecte în containerele corecte şi cubul magic al reciclării – unde experimentează mecanica reciclării. La finele fiecărui semestru şcolar, clasa cu cel mai bun punctaj primeşte ca premiu o vizită la o fabrică de reciclare pentru a observa procesul de transformare a deşeurilor de ambalaje în produse noi.

Proiectul naţional Laboratorul Verde al Reciclării a fost lansat în septembrie 2012. În primul semestru al anului școlar 2012-2013a atras peste 4.800 de elevi de clasa a III-a din 52 de şcoli aflate în 25 de oraşe din ţară. Câştigătorii primei ediţii au fost25 de elevi din clasa a III-a C de la„Şcoala Gimnazială Andrei Mureşanu”, din Deva.

 

În semestrul al doilea, Laboratorul Verde al Reciclării a cuprins 6.000 de elevide clasa a III-a din 50 de școli aflate în 11 orașe din țară. Câștigătorii ediției a doua au fost elevii clasei a III-a B de la Școala cu clasele I-VIII nr. 307, București.

La nivel european, proiectul a câştigat Golden Award for Excellence în cadrul competiţiei European CSR Awards, categoria Companii Mici şi Mijlocii. Juriul a apreciat conceptul creativ, impactul pozitiv avut la nivel naţional, cât şi parteneriatul benefic dezvoltat împreună cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

De asemenea, proiectul a primit Medalia de Argint în cadrul prestigioasei competiţii de comunicare International Business Awards(IBA). IBA a reunit peste 3.300 de nominalizări înscrise în diversele categorii deschise competiţiei, proiectul Laboratorul Verde al Reciclării fiind nominalizat la categoria Proiectul de Responsabilitate Socială al anului în Europa.

Despre Eco-Rom Ambalaje

ECO – ROM AMBALAJE S.A. este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului ”Der Grüne Punkt” – Punctul Verde, în ţara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piață produse ambalate.

Eco-Rom Ambalaje a început activitateaîn 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei, urmând ca anul 2012 să se încheie cu 2.526de companii responsabile în portofoliu. Eco-Rom Ambalaje a preluat şi a îndeplinit cu succes, în fiecare an, obligaţiile de valorificare şi reciclare pe care şi le-a asumat pentru membrii săi.

După 9 ani de activitate, Eco-Rom Ambalaje implementează şi dezvoltă în România un sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia, care contribuie semnificativ la realizarea ţintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

În 2012, Eco-Rom Ambalaje a îndeplinit cu succes obiectivul legal de reciclare de 55% şi a valorificat 61% (398.463 tone) din cantitatea de deşeuri de ambalaje puse pe piaţă de membrii săi (651.126 tone). Creșteri semnificative în ceea ce privește cantitatea de deșeuri de ambalaje reciclată s-au înregistrat, în principal, la ambalajele de tip PET și aluminiu. Astfel, la finalul anului 2012, au fost reciclate 2,7 miliarde de PET-uri (67.902 tone) și 400 de milioane de doze de aluminiu (5.073 tone). Eco-Rom Ambalaje a încheiat parteneriate cu peste 200 de companii de management al deșeurilor care realizează servicii de colectare, sortare și transport a deșeurilor în scopul reciclării și a extins serviciile de colectare separată în 402 localități, cu aproximativ 60% mai multe decât în 2011. Astfel, în prezent, aproximativ 41% din populația României – circa 8,8 milioane de români – au acces la sistemul de colectare separată prin cele 18.590 de pubele colorate puse la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje.

Datorită rezultatelor obținute și a susținerii permanente a industriei, respectiv a producătorilor de bunuri ambalate, în dezvoltarea și eficientizarea sistemului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel național, Eco-Rom Ambalaje îndeplinește 78% din obligația de reciclare a României pentru deșeurile de ambalaje (conform ANPM 2010).

Pentru mai multe informații despre proiect vă invităm să accesați:

www.colecteazaselectiv.ro

www.ecoromambalaje.ro

Persoană de contact:

Alina Croitoru: [email protected]; 0731 038 996

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate