La Petru Vodă, pod nou prin POIM. Conform expertizei, starea podului actual este „satisfăcătoare”

0

În vara anului trecut, o parte a podului de la Petru Vodă, pe DN 15B, km 7+280, s-a surpat. În ceea ce privește cauza producerii degradării, opinia specialiștilor la acel moment a fost că s-a depășit cu mult greutatea standard de 40 de tone/unitate de transport, fapt care a determinat dislocarea unei porțiuni din suportul părții carosabile.

Pe pod, zona este în continuare semnalizată și sunt indicatoare de ocolire. Potrivit reprezentanților DRDP Iași, se pare că în viitor, prin finanțare POIM, se va construi un pod nou, această soluție fiind propusă de un expert.

„Conform expertizei tehnice realizată anterior la acest obiectiv de către echipa CESTRIN București, podul se află în stare tehnică III- satisfăcătoare, nefiind necesară introducerea unei restricții de tonaj.

La nivelul DRDP Iași a fost finalizată expertiza tehnică, soluția propusă de expert fiind execuția unui pod nou. Documentația a fost înaintată la CNAIR SA în vederea includerii lucrării de investiție în programul cu finanțare externă POIM.

De asemenea, la nivelul CNAIR SA au fost urmate demersurile pentru întocmirea documentațiilor tehnice (studiul de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuție), contractele urmând a fi semnate în urma unei licitații deschise”, ne-au declarat reprezentanții DRDP Iași.

FOTO: Lucian M.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate