La mulți ani celor care nu cunosc cuvântul „pericol”! – La mulți ani, dragi eroi!

0

Viața unui pompier nu este deloc ușoară. Pentru ei nu este o simplă „meserie” așa cum o vedem noi. Munca lor nu înseamnă doar „muncă”, ei înfruntă zilnic situații dificile, se luptă cu imprevizibilul, dar curajul, spiritul de sacrificiu și determinarea le croiesc drumul către succesul fiecărei misiuni.

Ei nu știu decât un singur lucru: pleacă la muncă, dar niciodată nu au certitudinea că se vor mai întoarce acasă în brațele celor dragi, lângă copiii care îi văd ca pe niște eroi și nu visează decât să ajungă „ca tati” într-o bună zi, lângă soțiile care tresar, apoi lăcrimează de fiecare dată când aud sirenele trecând și se roagă să se încheie cu bine încă o misiune și să își mai îmbrățișeze încă o dată soțul, eroul lor.

Din păcate, noi oamenii de rând uităm adesea să le mulțumim, uităm să îi respectăm așa cum se cuvine pe eroii noștri, știm să vedem doar eșecul, însă nu ne întrebăm niciodată cum s-a ajuns la asta, oare a fost vina pompierului sau pur și simplu ceva nu a mers așa cum trebuia?

Oare noi, ca oameni, vom reuși vreodată să ne punem în pielea lor? Oare noi vom putea vreodată să trecem prin flăcări pentru a salva un copil a cărui mamă urlă de durere? Oare noi vom putea trece prin foc pentru a scoate o bătrână al cărei soț plânge de disperare pentru că vede cum flăcările înghit persoana cu care a împărțit și bune și rele o viață întreagă? Oare putem scoate dintre fiarele contorsionate ale mașinii o persoană strivită, auzind pe fundal țipetele de durere ale copiilor săi? Oare noi, ca oameni, ne putem închipui durerea pe care o trăiesc cei care își pun speranța în eroii noștri, care se chinuie să ducă la bun sfârșit o misiune?

Acum, haideți să ne imaginăm un lucru. Cum ar fi să ne vedem casa cuprinsă de flăcări, cu o persoană din familia noastră prinsă în interior, iar când ajung pompierii să aștepte întâi să primească „ceva” în buzunare. Acest lucru nu se va întâmpla NICIODATĂ, pentru că ei nu asta așteaptă, ei așteaptă doar să vadă că toată lumea este în siguranță, punând astfel la bătaie propriile vieți. Ei sunt conduși de onoare, curaj și pasiune, fără a aștepta ceva în schimb.

V-ați gândit vreodată că un pompier nu așteaptă absolut nimic în schimbul sacrificiului său? Nu așteaptă nici recompense, nici urale. Poate doar un cuvânt, un simplu MULȚUMESC este suficient pentru cei care la rândul lor îi mulțumesc Celui de Sus pentru încă o misiune încheiată cu succes, pentru încă o zi în care ajung teferi acasă, în brațele celor dragi.

Așadar, noi nu ne dorim decât ca fiecare om în parte să conștientizeze sacrificiul făcut de niște oameni, niște simpli oameni datorită cărora unii dintre noi suntem astăzi în viață.

În filme, eroii poartă doar o capă și pot zbura, în realitate ei cară pe umeri un echipament de 28 de kilograme și luptă cu tot ce le stă în cale pentru a salva vieți.

La mulți ani, eroii noștri! La mulți ani, dragi pompieri! Vă mulțumim!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate