La maternitatea din Bicaz încă nu se poate naşte

1

maternitateAcum câţiva ani s-au făcut investiţii în maternitatea Spitalului orăşenesc Bicaz. Exact când secţia era pusă la punct, a venit guvernul Boc şi a închis spitalul. Ani de zile s-au chinuit aproape inutul actualul primar din Bicaz, domnul Sălăjan, şi fostul preşedinte al CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă, pentru a redeschide acest spital, dar nu au reuşit până ce nu a venit guvernul Ponta şi, din grijă pentru oameni sau din raţiuni strict electorale,  a redeschis unitatea sanitară din Bicaz. De atunci conducerea spitalului din Bicaz şi autorităţile locale se străduiesc să facă funcţională această maternitate. La această oră maternitatea este deservită de un singur medic care este în concediu, aşa că numărul de internaţi pe această secţie este zero.

Deşi la prima vedere ar părea că este vorba de incapacitatea de organizare a celor din Bicaz, în realitate este vorba doar de  corupţie, fiind interese foarte mari ca un număr cât mai mare de femei din Neamţ să nască la maternitatea SJU Piatra-Neamţ, unde numărul de medici este foarte mare şi nu le mai ajunge să împartă doar „prada” din Piatra-Neamţ.

Neoficial, cheltuielile pentru o naştere la Piatra-Neamţ sunt cuprinse între 100 şi 1000 de euro, în funcţie de „figurile” pe care le are gravida. Operaţiile de cezariană sunt estimate pe piaţa şpăgii la valori cuprinse între 200 şi 500 euro.

Toate indiciile duc la concluzia că problematica zonei de obstetrică-ginecologie din Neamţ nu îşi va găsi rezolvarea până ce nu vor intra la puşcărie pentru ani buni câţiva medici gineocologi

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. MARCEL spune

    Ia AUZI ! dai si Euroii si ti se si spune ,, Ca ti a Placut sa te F i si acum vii la NOI si RAGi ca VACA ,, BRAVO TATA va ia si banutii si va si Umilesc !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate