La Galeriile „Lascăr Vorel“, expoziție de pictură semnată Gheorghe Vadana

0

Sâmbătă, 30 ianuarie, la ceasurile amiezii, la Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” a avut loc primul vernisaj de pictură din acest an, vernisaj aflat sub semnătura pictorului Gheorghe Vadana. Evenimentul devenit deja tradiţie a fost organizat în apropierea zilei de naștere a cunoscutului artist și a reunit prieteni, rude, dar și pe cei care îi apreciază creațiile.
Expoziția cuprinde un număr mare de tablouri și este în mare parte reprezentată de peisaje, o tematică foarte dragă pictorului Gheorghe Vadana.
O interpretare şi o imagine asupra tablourilor aflate pe simeze a fost oferită de criticul de artă Lucian Strochi.
La cei 85 de ani de viaţă neîntreruptă, pe care îi împlineşte în ziua de 3 februarie, Puiu Vadana devine decanul de vârstă al plasticenilor din Neamţ. Este un pictor total, cu teme diverse, peisaje, naturi statice, biserici …devenind parcă din ce în ce mai nou”, a declarat criticul Lucian Strochi în deschiderea evenimentului.
În final, artistul plastic Gheorghe Vadana a menţionat că familia şi atelierul sunt motivele care îl ţin în viaţă. De asemenea, a avut şi un sfat pentru publicul prezent „să nu încetăm să fim activi, pentru că în felul acesta vom avea o stare psihică sănătoasă”.
Expoziția va putea fi vizitată până în data de 14 februarie.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate