La ce s-au mai gândit parlamentarii să interzică în școli

1

O inițiativă legislativă  împotriva violenţei în şcoli a fost adoptată de Senat, care este cameră decizională.  Aceasta a fost adoptată de Camera Deputaţilor în 31 octombrie. Legea Educaţiei Naţionale a fost astfel completată cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

Astfel, violența, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, îmbrânceli, plesnit sau alte forme asemenea, fie verbal prin porecle, insulte, tachinări, intimidări, umiliri, va fi interzisă prin lege și se vor lua măsuri ca aceasta să fie combătută în toate ciclurile educaționale: primare, gimnaziale și/sau liceale.

Odată ce legea va intra în vigoare, vor urma pedepse cât mai drastice, spun inițiatorii legii, iar cadrele didactice vor urma cursuri unde vor putea învăţa cum să depisteze şi cum să combată acest fenomen de bullying.  În modificarea legii educației este prevazută şi posibilitatea ca cei implicați în acțiuni de bullying, atât agresorii, cât și victimele, să beneficieze de asistență și evaluare psihologică.

Studiul sociologic la nivel național despre bullying realizat de către Organizatia Salvați Copiii îl puteți citi aici.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Radu spune

    Felicitari. In sfarsit ceva bun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate