La Apele Române, o mână spală pe alta

0

După o lungă perioadă cu M–e PSD, credeam că mult-doritul PNL și președintele reales, Iohannis, îndrumă poporul român spre un fel de tărâm al făgăduinței, unde oamenii sunt angajați în funcție de competențe, și nu dacă au pile/ relații sau cotizează în buzunarele potrivite. Ne-am înșelat, iar ultima dovadă că e fix pe dos în realitate este ultima investigație făcută nu de noi- o redacție mică, provincială, ci de ditamai Recorder-ul.
Recent, jurnaliștii de acolo au arătat, cu dovezi și cu înregistrări din interior, cum numirile de la vârf se fac politic și cum, cu puțin noroc, din chelneriță poți ajunge inginer (!)

La Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu. Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor a fost angajată o tânără care a fost chelneriță la un bar din Iași. Asta în condițiile în care ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe județe din Moldova, afectate periodic de inundații.

Recent, la departamentul de apărare împotriva inundațiilor a fost angajată o tânără care a fost chelneriță la barul Master din Iași. Un inginer din instituție s-a hotărât să vorbească despre incompetența endemică din cadrul Apelor Române, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea acestei structuri va fi plătită cu vieți omenești, scrie Recorder.

El povestește cum respectiva domnișoară nu știa nici măcar să desshidă un calculator. ”I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis calculatorul. Colegii au întrebat: Totuși, nu ați mai lucrat după terminarea facultății? Ba da, am lucrat cinci ani la Master. Oh, super, cinci ani, dar totuși nu-i cam mult la master? Ah, da, dar la Master Club. Lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat.

Despre ce vorbim?!….

După aceste dezvăluiri, DNA a descins astăzi, 3 februarie, la sediul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), de unde ar fi ridicat anumite documente ce țin de angajările din ultima perioadă.

Tot astăzi, premierul Florin Cîțu a reacționat după materialul Recorder și a anunțat că va trimite Corpul de Control la Apele Române. De asemenea, Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat că în maximum două săptămâni va face „o analiză punctuală pe numirile de la Apele Româneau anunțat jurnaliștii de la Recorder, pe Facebook.

Sperăm că toate aceste verificări se vor face pe bune, nu doar pe principiul „o mână o spală pe alta”, că tot e vorba de Apele Române…

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate