Judetul Neamt, reprezentat foarte bine la Targul de Turism al Romaniei. Vasile Pruteanu a tăiat panglica Târgului de Turism al României

2

Presedintele CJ Neamt, Vasile Pruteanu, participant la Targul de Turism al Romaniei – Romexpo Bucuresti, a revenit in Piatra Neamt. Domnia sa a raspuns solicitarii noastre de a oferi o declaratie de presa cu privire la modul in care s-a prezentat judetul Neamt  la Targul de Turism din acest an. Judetul Neamt, reprezentat de CJ Neamt, Primaria Piatra Neamt si Camera de Comert Neamt, a primit aprecieri pozitive din partea oficialilor romani, dar si straini pentru materialele promotionale distribuite. In aceste materiale au fost expuse date despre principalele obiective turistice ale judetului, manastirile din Neamt, Cheile Bicazului, muncipiul Piatra Neamt, Curtea Domneasca si imprejurimi.

UPDATE 6 noiembrie – Comunicat de presa al CJ Neamt

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a fost unul dintre cei cinci oficiali care au tăiat panglica inaugurală a celei mai importante reuniuni si expoziţii de turism din România.

La festivitatea de deschidere, Vasile Pruteanu a fost invitat să ia cuvântul imediat după gazda manifestării, Mariana Suciu, director general Romexpo SA, la microfon urmând apoi doi secretari de stat şi un viceprimar al Capitalei.

O altă dovadă a aprecierii de care s-a bucurat prezenţa nemţeană la acest târg a reprezentat-o şi faptul că organizatorii au solicitat delegaţiei Consiliului Judeţean Neamţ ca standul judeţului Neamţ (amplasat in şi centrul sectorului C3, cu 3 laturi deschise publicului) să găzduiească şi Cartea de Onoare a expoziţiei in care au semnat oficialii şi participanţii. Standul nemţean a fost amenajat in context cu solicitarile turistului contemporan, spaţiile de expunere prezentând atracţiile turistice ale judeţului iar mobilierul degajând rafinament şi eleganţă.

Cea de a 26-a ediţie a Tărgului de Turism a reunit peste 120 de expozanţi din 19 ţări (dintre care opt din America de Sud, Japonia – în premieră, Egiptul – o prezenţă de tradiţie şi, fireste, ţări europene).

Destinaţiile turistice din judeţul Neamţ au fost prezentate atât de Consiliul Judeţean cât şi de Primăria Piatra Neamţ şi Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ. Alături de Vasile Pruteanu şi de viceprimarul Ana Monda şi Mihai Apopii, preşedintele Camerei de Comerţ, au pledat pentru destinaţiile turistice nemţene şi îndrăgiţii actori Draga Olteanu Matei şi Vasile Muraru.

Standul judeţului Neamţ a fost vizitat de numerosi reprezentanţi ai agenţiilor de turism, de oficiali români, de ambasadori şi diplomaţi străini, de ghizi şi organizatori de grupuri turistice. Cheltuielile generate de amenajarea standului, participarea la târg şi distribuirea de materiale de promovare au fost suportate printr-un proiect accesat de CJ Neamt şi finantat cu fonduri europene nerambursabile.

Ştiam că ne vom prezenta bine, că – la fel ca şi la ediţiile precedente – colegii mei de la Consiliul judeţean au pregătit aşa cum se cuvine această participare şi totuşi aşteptările mi-au fost depăşite. Onoarea de a fi singurul preşedinte de Consiliu Judeţean (deşi erau şapte standuri ale instituţiilor similare) care a fost invitat să ia cuvântul sau cea de a găzdui Cartea de Onoare a evenimentului sunt grăitoare pentru felul în care a fost apreciată prezenţa noastră. Am discutat cu mulţi reprezentanţi ai agenţiilor de turism sau cu alţi specialişti implicaţi în domeniu care cunosc si apreciază sprijinul acordat de administraţia nemţeană şi care au spus că această direcţie trebuie să fie sprijinită şi de principalii beneficiari ai acestor eforturi, de investitorii din turismul nemţean care trebuie să investească mai mult pe partea de asigurare a agrementului pe care şi-l doresc turiştii amatori de vacanţe. Oricum, turismul nemţean este vazut ca fiind în plină expansiune, fiind cunoscută şi îmbunătăţirea şi diversificarea serviciilor oferite turistilor. Important e că ne aflăm pe direcţia cea bună şi că se confirmă că turismul este una din şansele de redresare economică ale zonei”, a precizat preşedintele Vasile Pruteanu.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. martin stricland spune

    doar turism de tranzit, degeaba se dau de-a dura cu targuri, proiecte de acoperit parauri, de facut pasaje, teleferice, bla-bla-uri de promovare, mai apar niste gura-casca de stiu legenda aia cu piatra neamt – orash frumos & curat, vin sa se convinga, freaca o tura cu gondola, la turn, la strand, un sandvis, o cola, arunca gunoiul si pe-aici ti-e calea-n nordul moldovei sau grupuri de pensionari straini care fac o noapte la central si, tiva,a ceeasi destinatie, in nord, eventual, se mai intord pe-aici si fuga la bucuresti sau pe valea prahovei, unde sint suificient de multi shmekeri sa le ia banii mai pe nimic..
    poa’sa puna ei j’de mii de panouri cu ‘statiune turisitic de interes national’, totu-i-n ce se vede si-n impactul asupra economiei locale, care este mai mult decat nesemnificativ

  2. Alexandra spune

    Bv Neamtul! Dar am o intrebare: de ce ceilalti presedinti de la CJ de dinainte nu au facut nimic ptr turism?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate