Judeţul Neamţ se înfrățește cu raionul Teleneşti din Republica Moldova

0

Județul Neamț a făcut recent un prim pas spre înfrățire cu raionul Telenești, relatează 10TV.

Mesaje de apreciere și de sprijin din partea conducerii Consiliului Județean Neamț au fost transmise de către Oana Bulai, Administrator Public al Județului Neamț și Laurențiu Dulamă – Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Raionul Telenești a fost reprezentat de către Diana Manoli – președintele raionului, și Valeriu Lazarenco – specialist principal în probleme juridice din cadrul Aparatului Președintelui raionului.

Ambele părți sunt convinse că relațiile dintre cele două entităţi administrative oferă oportunități excepţionale pentru promovarea cooperării și schimbului de bune practici interadministrative.

Acordul de Cooperare care va fi semnat, cuprinde următoarele domenii: admiministrație publică și dezvoltare locală, cultură, economie, tineret, educație, sport, turism, social, accesare de fonduri europene, protecția mediului înconjurător, transport.

Aceste obiective vor putea fi îndeplinite prin elaborarea anuală a planurilor de activități, care vor prevedea acțiuni comune, schimburi de experiență între Autoritățile Publice Locale și structurile de specialitate subordonate acestora, diferite târguri, derularea unor proiecte de dezvoltare economică și socială.

Telenești este reședința raionului Telenești din partea centrală a Republicii Moldova. Orașul este situat în partea centrală a țării, pe malul drept al râului Ciulucul Mic, la 93 km de Chișinău, pe traseul Chișinău-Bălți și la 30 km de calea ferată Călărași.

ziarmoldova.ro

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate