Județul Neamț, cea mai bună prezență la Târgul de Turism al României, 16-19 februarie 2017

18

Consiliul Județean Neamț a participat și la ediția de anul acesta a Târgului de Turism al României de la Romexpo, București în perioada 16-19 februarie 2017. Situat în pavilioul C3, în imediata apropiere a standului Ministerului Turismului, Neamțul s-a bucurat de aprecierile a numeroși călători.

Cei interesați să viziteze județul Neamț au primit informații despre bogatul patrimoniu cultural și natural cu care zona noastră este înzestrată, despre infrastructura de cazare și despre tradițiile și obiceiurile pe care nemțenii se încăpățânează să le păstreze în actualitate.

În promovarea turistică a județului s-a implicat personal și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Acesta a fost prezent la Târgul de Turism alături de reprezentantii de la standurile CJ Neamț și de la Primăria Târgu Neamț.

Mai mult decât atât, prin intermediul dumnealui, produsele turistice nemțene și zonele cele mai frumoase din județ au intrat în atenția fostului premier Victor Ponta, dar și a lui Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului și a multor altor oficialițăți ce au călcat pragul târgului de turism.

Este pentru prima oară în județul Neamț de când a luat ființă Târgul de Turism al României când un președinte de Consiliu Județean se implică cu adevărat în promovarea județului și în organizarea evenimentelor județene cu impact turistic cum ar fi de exemplu Târgul de Crăciun care s-a organizat pentru prima oară anul trecut la Neamț tot la inițiativa președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene.

Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului s-a arătat interesat de oferta turistică a județului Neamț, despre care i-a vorbit chiar Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Prezent la Târgul de Turism al României de la Romexpo, București, acesta a participat și la evenimentul „Trăiește povestea România” de la standul Ministerului Turismului, apoi a vizitat standul Consiliului Județean Neamț.

Cel care se află într-o funcție care ar putea contribui într-adevăr la dezoltarea zonei nemțene din punct de vedere turistic a răsfoit pliantele informative și a aflat de la președintele CJ Neamț despre evenimentele cu tradiție care au loc în Neamț, dintre care amintim Festivalul Muntelui Ceahlău (5-6 august) din stațiunea Durău și despre Festivalul de artă populară „Lada cu zestre”, care se desfăşoară la Piatra Neamţ (26-28 mai).

„Județul Neamț se prezintă la Târgul de Turism al României într-un mod foarte profesional și mă gândesc la varianta de iarnă, atunci când, foarte frumos, îmbrăcați toate aceste litere care reprezintă denumirea judțului Neamț, cu material care imită zăpada. Cred că de la an la an puteți aduce îmbunătățiri, pentru că aveți ce arăta, aveți ce reprezenta. Aveți foarte multe frumuseți în județul Neamț.”, a declarat ministrul Turismului.

Declarația dată de Ministrul turismului nu e doar o vorbă-n vânt. El însuși s-a bucurat de ospitalitatea nemțenilor și a explorat turismul religios, Neamț-ul fiind deja considerat de mulți români și străini centrul de spiritualitate si cultură românească: „Am fost în județul Neamț si am făcut un tur al mănăstirilor nemțene.”, ne-a precizat Ministrul Turismului.

Ionel Arsene a participat alături de oficialitățile central (dintre care îi amintim pe ministrul Turismului, fostul premier Victor Ponta, deputatul Doina Pană si Alexandru Pugna- secretarul de stat în Ministerul Culturii) la un eveniment organizat în cadrul standului Ministerului Turismului. Printre altele, acesta a explorat harta interactivă, a participat la o prezentare de modă inspirată din arta populară și a probat gusturile și aromele bucatelor tradiționale românești.

„Și de această dată județul Neamț se prezintă la înălțime, cu un stand frumos la Târgul de Turism al României și eu sper că în urma acestui târg județul Neamț să beneficieze de un flux de turiști. Domnul ministru al Turismului a apreciat standurile cu care s-a prezentat și CJ Neamț și primăriile Piatra-Neamț și Târgu Neamț. Avem și o relație de prietenie, dar important este că suntem apreciați.

Participarea la acest târg este menită să pună în valoare produsele turistice nemţene şi zonele cele mai frumoase din judeţ, ştiut fiind faptul că zona noastră deţine un potenţial turistic ridicat, compus dintr-un bogat patrimoniu cultural şi natural, dintr-o infrastructură de cazare şi alimentaţie publică bine dezvoltată, precum şi de existenţa unor tradiţii şi obiceiuri care încă se mai păstrează şi sunt un veritabil produs turistic. 

De asemenea, Consiliul Judetean Neamt promoveaza doua evenimente anuale ce au loc în Judeţul Neamţ, Festivalul Muntelui Ceahlău ajuns la cea de a 43-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 5-6 august 2017, în Staţiunea Durău şi cea de a 12-a ediţie a Festivalului de artă populară „Lada cu zestre”, care se desfăşoară la Piatra Neamţ în perioada 26-28 mai 2017.”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
18 Comentarii
 1. Andrei spune

  Poate noua conducere a Judetului Neamt va intelege mai bine ca Judetul Neamt trebuie sa devina judet turistic finca acum este doar in afirmatiile sforaitoare ale politicienilor si nu in realitate. Suntem singurul judet cu potential turistic care nu are o statiune turistica de interes national. Zonele turistice nu ai infrastructura. O partie de schi nefuntionala la Piatra Neamt si o partie foarte mica de 500m la Durau unde administratia Parcului National a blocat aberant, de-a lungul timpului orice initiativa de dezvoltare durabila a domeniului schiabil. O vale a Bistritei frumoasa daca o vezi de departe , la fel si lacul Izvorul Muntelui si alte zone de care daca te apropii te ingrozesti de mizeria care a invadat tot cadrul natural.

 2. Iuliana Nastase-Onu spune

  Pana la urma ce sa inteleg?Nu va doriti dezvoltare turistica?Haide sa vedem ce se va face .Ati vazut ca au fost t politicieni din toate partidele si nu putem spune ca s-a axat cinevain mod deosebit pe dezvoltarea turistica a judetului.Eu nu lucrez in domeniu dar iubesc aceste locuri,le vizitez si va doresc sa aveti cat mai multi turisti in pensiunile dumneavoastra,Daca ne pierdem in lucruri minore si doar atacam pieredem un timp pretios .Mai bine sa facem cu totii promovare ca avem cu ce,Doamne ajuta !!!

 3. Nico Ilie spune

  Ma bucur!!!M.am nascut acolo

 4. Birsan Gheorghe spune

  Judetul Neamt are enorm de multe locuri si lucruri de oferit turiștilor ! Este cred cel mai frumos judet din Romania !

 5. Rika Palana spune

  Felicitări!

 6. Marika Rancu spune

  Poate vor veni și pe aceste meleaguri turiști suntem un județ bogat in frumuseți atît vara cît și iarna

 7. Iovoae Jenita spune

  E un pas mare ! Felicitări!

 8. Kovacs Karoly spune

  Sa vedem ce zic turistii

 9. Alex Dumitru spune

  Politicienii jud Neamt vegheati la dezvoltarea turismului in Piatra Neamt si in zonele turistice.Participati la dezvoltarea industriei si comertului in acest judet.Nu va ganditi numai la umflarea conturilor si la demolarea a ceea ce mai avem.

 10. Mircea spune

  Bine ca baga banii în prezentări.
  În rest totul este praf.
  N-Am văzut niciun primar interesat sa facă ceva pentru turismul local.

 11. Adrian Alupului spune

  Si ce au prezentat la târg ca exista partie de ski dar nu functioneaza de 2ani, f tare am avut un super stand de carton in loc sa avem cm de zăpadă artificială si turistii sa vina la ski!!! RUSINE

 12. Cristian Iosifescu spune

  Bravo !

 13. Alexandra Rodica spune

  Foarte frumos 1 Felicitari ! Ma-s bucura f. mult daca ati avea grija si de BICAZ aici nu-i nici un viitor oras mort ?? rusinee , cu multi ani an urma aici era cel mai sarbatorit oras .. cu f. multi turisti vizitatori acum de ce nu mai e?

 14. Mihai Draghici spune

  L-am vizitat, foarte buna prezentarea! Au realizat un dvd de exceptie. Sper sa ajung in vara acolo. Se traieste bine din turism daca stii atragi oamenii.

 15. Lucretia Ciobanu spune

  Imi.place

 16. Nicu Bradulet spune

  Foarte frumos 1 Felicitari ! Ma bucura acest eveniment !

 17. Romel Alexandru Birjoveanu spune

  Daca ar fi o prezența „de excepție” a turiștilor în Neamț, ar fi bine. Nu doar standul de prezentare e important…

  1. Ciurea Ciprian Florentin spune

   Ne trebuie multe.Am fost azi pana pe partie.Ce locuri frumoase avem si cate lipsuri…..Poate anul acesta se va pune in valoare zona.La Tg Neamt,drumul la cetate e plin de oameni,aici erau vreo doi batranei care faceau miscare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate