Judecătorii au decis arestarea pentru 30 de zile a cadrelor medicale implicate în dosarul „Vaccinarea la chiuvetă” din Neamț

2

Pe 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

Au fost identificate și ridicate diferite înscrisuri doveditoare, precum și sume de bani în cuantum de aprox. 120.000 de euro. Ca urmare a cercetărilor, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 5 suspecţi, care au fost conduşi la sediul parchetului si audiaţi, conform dispoziţiilor legale.  

Aceștia au solicitat si primit sume de bani cuprinse între 100 de euro si 250 de euro de la persoane care doreau să intre în posesia unui certificat de vaccinare împotriva COVID, fără ca doza să fie administrată în realitate. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare, mai arată DGA.

Ieri, 13 ianuarie, judecătorii de la Tribunalul Neamț au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor 5 inculpați în dosarul „Vaccinarea la chiuvetă” din Neamț. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 689/P/2021. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data punerii în executare, a inculpaţilor:

-A. D., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, complicitate la dare de mită şi complicitate la fals informatic.

-Z. A., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, complicitate la dare de mită şi complicitate la fals informatic

– A. A., pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals informatic

– M. C.-L., pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals informatic.

Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13.01.2022 şi până la data 11.02.2022 inclusiv, a inculpatei B. D., pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals informatic.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare.”

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. legio spune

    Aduceti-va aminte de ,,drumul oaselor ”si rezolvarea cazului de catre justitia romanesca !

  2. legio spune

    Marele faaaas, ,ca de fiecare data minciuna sta cu regele la masa si justitia Romana Sublima dar lipsita de bun simt, justitia romaneasca se scarpina undeva si oarba fiind ,sta cu un ochi la slanina si cu unul la farina iar prostimea moare cu speranta dreptatii !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate