„JAZZ ON THE ROCK” – concertul care leagă contrariile, șterge diferențele și îmbracă dualitatea

0

În cea de-a treia zi din cadrul Neamţ Music Festival (12 – 15 septembrie 2019), în atmosfera medievală de la Cetate, organizatorii – Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi Asociaţia „Daniel Ciobanu Art” – propun publicului meloman evenimentul muzical intitulat JAZZ ON THE ROCK.

Despre acesta, încercând o prefaţă, pianistul Daniel Ciobanu, amfitrionul Festivalului, afirmă: „Jazz on the rocks – este concertul-eveniment care leagă contrariile, șterge diferențele și îmbracă dualitatea cea mai neobișnuită a Festivalului din acest an. Pianistul isrealian Omri Mor, împreună cu basistul francez Michel Alibo și percuționistul algerian Karim Ziad pătrund pe poarta istoriei Moldovei, pentru a face din vechea Cetate Neamț un spațiu al artei și întâlnirii multiculturale. În locul pe care Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului, nu reușea să-l smulgă din mâinile lui Ștefan cel Mare, unde nici Jan Sobieski, salvatorul Vienei de asaltul otoman, nu reușea să pătrundă, în care Vasile Lupu și-a ascuns averea și pe care Dimitrie Bolintineanu l-a folosit drept cadru pentru poezia Muma lui Ștefan cel Mare, cu un puternic impact în conștiința națională, trei muzicieni extraordinari vă invită să vă lăsați antrenați de ritmurile și armoniile pline de energie ale jazzului contemporan, acolo unde altădată răsunau obuzele și strămoșii își apărau glia.”

Omri Mor
Omri Mor

Protagoniştii acestei a treia seri a Festivalului sunt pianistul isrealian Omri Mor, basistul francez Michel Alibo și percuționistul algerian Karim Ziad.

Tichetele care oferă intrare la evenimentul de la Cetate, din 14 septembrie, ora 19:00, pot fi achiziţionate, contra sumei de 40 de lei / loc, de la casa de bilete a Casei Culturii „Ion Creangă” din centrul oraşului de pe malurile Ozanei.

De asemenea, alături de abonamente (100 lei), biletele pot fi găsite şi în Piatra-Neamţ (la sediile Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi „Cinema, Mon Amour”), precum şi on-line, accesând adresa web www.eventbook.ro .

  • Informații furnizate de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate