Jandarmii stau cu ochii pe comercializarea ilegala a produselor pirotehnice

1

Joi 20 decembrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ a executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii deţinerii şi comercializării ilegale a produselor pirotehnice, depistând în jurul orei 12.00, în Piaţa Centrală, o femeie care oferea spre vanzare dintr-o geantă astfel de materiale.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoana în cauză este Lenuţa D., de 51 de ani, din Piatra Neamţ. La controlul executat asupra bagajelor au fost descoperite 4300 articole pirotehnice, diferite modele şi categorii.
Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii unor fapte susceptibile de a fi infracţiunile de „deţinere de materii explozive, fără drept”, şi „comercializare de articole pirotehnice către publicul larg”, dosarul fiind înaintat la Poliţia Municipiului Piatra Neamţ, în vederea continuării cercetărilor.

Reamintim cetăţenilor că se interzice deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 ŞI T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2. Articolele pirotehnice de divertisment din categoria 1 şi P1 pot fi puse la dispoziţia publicului cu vârsta peste 16 ani. Articolele pirotehnice, trebuie să aibă inscripţionate în limba română denumirea, clasa/categoria din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor. În categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: Steluţe; Lumânări scânteietoare;Jerbe cu scântei; Minifacle; Minisori; Inele de foc; Sateliţi, Vulcani).
Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către publicul larg, a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. marius spune

    Sigur ca-s periculoase !
    Astea ARD si Boc,Boc,ceea ce poate creea tot felul de idei unora
    Iarna asta se accepta pocnitori Uscative,Subtiri si Libertine

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate