Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu au acordat primul ajutor unui bărbat de 46 de ani

0

Sâmbătă, 4 noiembrie a.c., în jurul orei 13:30, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu au acordat primul ajutor unui bărbat de 46 de ani, domiciliat în comuna Tupilați, județul Neamț.

Jandarmii montani aflați în misiune de patrulare, în zona Cheile Bicazului, pe drumul național DN 12 C ce leagă județul Harghita de județul Neamț, au auzit un zgomot puternic la mică distanță de ei. Deplasându-se la fața locului aceștia au observat o autoutilitară ce era oprită în peretele de stâncă situat pe marginea drumului, lângă ea aflându-se bărbatul ce prezenta o lovitură în partea superioară a capului, deasupra ochiului stâng. Unul dintre jandarmi, absolvent al cursului de prim-ajutor calificat desfășurat în cadrul Centrul Naţional pentru Formarea Formatorilor în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă Tîrgu Mureş, i-a acordat bărbatului primul ajutor, fiind solicitată în același timp și o ambulanță prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Bărbatul fost preluat de către echipajul de pe ambulanță și transportat la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru efectuarea unor investigații suplimentare.

Parte din jandarmii montani sunt instruiți în domeniul acordării de prim- ajutor calificat în cadrul Centrul Naţional pentru Formarea Formatorilor în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă Tîrgu Mureş, cu toții fiind instruiți în acest domeniu pe timpul cursurilor din cadrul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, beneficiind totodată și de cursurile de specialitate organizate de către Crucea Roșie- Filiala Harghita.

Pe lângă îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană, jandarmii unui post montan execută şi alte misiuni:

– menţin ordinea publică pe traseele turistice, în zona cabanelor din staţiunile montane;
– asigură ordinea publică în cazul desfăşurării unor spectacole, concerte, concursuri etc. în zona staţiunilor montane;

– previn şi combat fenomenul infracţional şi contravenţional din zona de responsabilitate;
– execută acţiuni în cooperare cu formaţiunile Salvamont de căutare, descoperire, identificare şi salvare a persoanelor care au suferit accidente, acordarea măsurilor de prim-ajutor şi transportul persoanelor la cea mai apropiată unitate sanitară.


Sursa: ZiarBicaz.RO

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate