Izvoare periculoase la Piatra Neamt

4

In urma unor acuzatii lansate in razboiul cu ApaServ in legatura cu nivelul de calitate al apei potabile, compania si-a retestat propriile surse de apa si cele naturale indicate ca fiind de o calitate superioara de catre autoproclamatii reprezentanti ai cetatenilor sau ai asociatiilor de locatari. izvorul-lui-jorj
Pietrenii ar trebui acum sa multumeasca celor din tabara anti-ApaServ, caci in nestiinta lor au provocat discutii, verificari si analize ale surselor de apa in urma careia s-a aflat ca doua surse de apa de izvor la care se inghesuie populatia sunt un real pericol izvor-strandpentru sanatatea celor care aleg sa consume apa de aici si anume Izvorul de la Strand, cel de pe drumul ce duce la Batca, unde nivelul bacteriilor coliforme este la un nivel 12 fata de zero, si Izvorul lui Jorj de la Sarata unde nivelul bacteriologic coliform ajunge la 85 iar cel al Escherichia coli tot la 85.
Este adevarat ca cei din Sarata iau apa din aceasta sursa de zeci de ani, dar e bine sa nu trecem cu vederea faptul ca daca cineva nu punea bete in roate la semnarea contractului cu Apa Serv, zona Sarata fiind prinsa in proiect, acum deja erau trase conductele de apa, dar iata ca iarna bate la usa iar pietrenii din cartierul Sarata care nu sunt racordati inca la apa si canal, e posibil sa trebuiasca sa astepte pana la primavara sa poata bea apa potabila si toate astea pentru ca unii pun in fata interesului cetatenilor si a proiectelor cu bani europeni de la Apa Serv, interesul si mai ales orgoliu lor personal.
Credem ca ar fi normal ca DSP-ul sau alte autoritati sa se autosesizeze, sa faca si ei analizele pe care ar fi trebuit sa le faca de mult  si sa ia masurile ce se impun macar prin semnalizarea celor doua surse de apa ca fiind cu probleme.
Desigur ca vor exista si discutii deoarece, spre deosebire de izvorul de la Sarata care e aproape in padure, la cel de la Strand vor fi si voci nemultumite, acea sursa de apa fiind si un fel de loc de pelerinaj cu troita si zeci de icoane, dar consideram ca sanatatea pietrenilor si ratiunea ar trebui sa primeze in fata oricaror alte argumente subiective.
Nu ar fi rau ca acum reprezentantii asociatiilor de proprietari si ceilalti contestatari ai proiectului de la Apa Serv sa mearga sa explice oamenilor din zona Sarata de ce nu a facut nimeni nici un sant, de ce nu au nicio conducta si de ce a fost amanata asa de mult semnarea contractului, caci nu credem ca este cineva care ar putea sa spuna ca ApaServ-ul si-a intarziat singura semnarea contractului,  mai ales ca cei care au pus bete in roate au iesit public si si-au asumat acest lucru.

ANALIZE IZVOR STRAND

Analize izvor Strand Analize izvor Strand

ANALIZE IZVOR SARATA

jorj1jorj2

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. un roman spune

  Clorinarea, chimizarea apei care vine la robinet este genocid la adresa consumatorilor. De cand a fost privatizata apa in mun. P Neamt, aceasta are gust si miros de clor de wc. Alea-s analize la apa de la robinet. Auzi, Escherichia coli 85%, sunteti retardati mintali? Se bea apa de la izvorul mentionat de zeci de ani si nu s-a imbolnavit lumea. Bolnavi dupa bani sunt cei de apaserv, da-v-as sa beti numai apa cu otrava de-a voastra.

 2. feraru marcel spune

  S-ar putea spune multe, despre cat de periculoase, sau benefice, sunt apele astea care izvorasc, pe ici, colo, din muntii, care ne-nconjoara. De asemenea si despre numarul si denumirea microorganismelor, care le populeaza. Se stie, ca si in organismul uman, in intestine, traiesc, miliarde, de astfel de vietuitoare, unele in numar deosebit de mare, avand fiecare rolul lor, la bunul mers al vietii. lipsa lor, ar duce la boli si chiar, deces. propaganda. pentru igiena, excesiva, gen, detergentul sau sapunul, care elimina 99,9% din bacterii, nu face altceva decat, sa ne indeparteze de la traiul „eco”, indemnandu-ne sa traim intr-o lume curata si septica, prin excelenta. Urmarile, pot fi, dezastruoase, uneori, pentru cei a caror organism, nu-si va fi creeat anticorpii, necesari pentru lupta cu „dusmanul nevazut” Si de aici, nu au de castigat decat producatorii de medicamente, vaccinuri, care ne vor oferi, ceea ce-am putea lua gratis din natura, contra cost. Probabil, un igienist, ar putea da informatii mai complete, cu conditia, sa fie „fair”,mai pe Romaneste, cinstit. E de notorietate, faptul, ca analizele medicale, „ies” la valorile necesare consumului de medicamente, ori limitele, au fost coborate, din acelasi motiv: Cresterea consumului de medicamente de sinteza. Oricum, o etnie, nu va avea problemele astea si-o vom vedea, mereu, mai „verde”decat noi.

  1. feraru marcel spune

   pentru cei a caror organism, se va citi al caror organism…. deh, viteza si neatentia la corectare.

 3. me spune

  Același tip de analize, poate le fac și la Georgescu acasă din Măraței, Popescu acasă din Sarata și Escu din Dărmănești la pompa din curte sau la bucătărie (abonați la Apaserv), să vedem alea cum stau din punct de vedere al conținutului bacteriologic, chimic și fizic.
  Sunt sigur că la orice consumator din oraș analize vor arăta mai rau decât cele de la izvorul din Sarata cu mult și la multe capitole din buletinul de analiză.

  In legătură cu realizarea analizelor sau nerealizarea lor de către DSP, sau Apaserv, frecvența și modalitate de informare a consumatorilor serviciilor oferite de Apaserv sau a cetațenilor orașului de către cei de la DSP poate iau un model de la noi din tara

  http://www.apanovabucuresti.ro/buletine-de-analiza-a-apei/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate