Istoria românilor nu are nicio pagină atât de neagră precum este prezentul

1

• PSD: în 11 luni de guvernare liberală, România a acumulat datorii atât de mari încât le depășesc pe cele adunate în 19 ani, în intervalul 1990 – 2008 •

România a ajuns la coada Europei din punct de vedere al siguranței pe care o reprezintă pentru cetățenii săi, al puterii economice, al strategiilor și programelor de dezvoltare.

Situația este dovedită de faptul că în momentul de față, totalul împrumuturilor externe făcute de către PNL în 11 luni – 18 miliarde de euro, este mai mare decât a adunat România în 19 ani, începând cu 1989.

Specialiștii în economie atrag atenția că țara nu este departe de a intra în incapacitate de plată, motiv pentru care trebuie neapărat schimbate politicile actuale. Cel mai grav este că se va ajunge în situația în care țara nu va mai primi împrumuturi externe, din cauza gradului de îndatorare și a faptului că nu va mai prezenta credibilitate, având o datorie totală de 67,27 miliarde de lei din perioada ianuarie – septembrie 2020 și alți 19,5 miliarde de lei din noiembrie – decembrie 2019.

Din păcate pentru țară, această sumă exorbitantă care reprezintă împrumuturile luate de către liberali s-a dus pe apa sâmbetei și nu s-a făcut nimic pentru români, pentru mediul de afaceri ori pentru redresarea economică. Guvernanții nu au explicat la ce au folosit banii, în ce domenii i-au investit.

Românii o duc mai rău ca în urmă cu un an, circa 800.000 au rămas fără locuri de muncă de la apariția pandemiei, firmele se închid una câte una, generând noi șomeri, iar alocațiile și pensiile nu s-au mai majorat, așa cum ar fi trebuit, conform legii.

Din cauza bugetului secătuit, peneliștii refuză să facă public planul financiar național pe 2021. Teama cea mai mare este că s-ar putea să nu existe resurse pentru plata ratelor și dobânzilor la împrumuturile externe și a cheltuielilor stringente.

Sunt motivele pentru care anii următori ar putea readuce în prim-plan scenariul trăit de către români în perioada PDL, când s-au pus în practică tăieri ale salariilor și pensiilor, concedieri și desființarea unor posturi din aparatul de stat. Totodată creșterea TVA și a altor taxe ar putea duce la o scumpire majoră a vieții românilor.

(P)

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Marius spune

    Aha, deci nu are nicio legatura faptul ca este o criza financiara cauzata de o pandemie LA NIVEL MONDIAL !!! Totul este roz si frumos iar PSD e bun in afara pandemiei, iar PNL e rau in pandemie, ca se imprumuta. Iar faptul ca bugetarii au salarii de 3, 4 ori mai mari decat cei care PRODUC efectiv banii nu are nicio legatura cu faptul ca PSD a marit in halul asta salariile. Niciodata nu sunt impotriva cresterilor salariale, dar aberatie mai mare ca asta nu o sa gasesti nicaieri pe globul pamantesc. Cum sa fie salarii nu doar mai mari, ci MULT mai mari la stat decat la privat??? Si mai si rad de tine bugetarii ca muncesti 9 ore pe zi si ai salariul la jumatate.
    NEVER AGAIN PSD !!!!!!!!!!!!!!!!! Si nici PNL.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate