Isteria arestării directorului Pfizer a alimentat teoriile conspirației

2

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, nu a fost arestat pentru fraudă, contrar unui articol pe un site care are un istoric de publicare a informațiilor false, arată REUTERS. Această afirmație a fost, de asemenea, verificată și considerată falsă de către Forbes , USA Today și Politifact

Articolul (versiunea arhivată aici ), susține că directorul Pfizer ar fi fost arestat de FBI „în suburbia bogată Scarsdale, New York” în dimineața zilei de 5 noiembrie și „acuzat de multiple infracțiuni de fraudă”. A fost publicat de The Conservative Beaver, care se descrie ca un site de știri conservator canadian (aici).

Reuters a mai dezmințit poveștile de pe acest site cu afirmații similare nefondate despre Barack Obama, Papa Francisc și George Soros (aici , aici , aici). 

Pot confirma că este o afirmație falsă”, a declarat pentru Reuters Keanna Ghazvini, Senior Associate al Pfizer Global Media Relations.

Bourla a fost intervievat de diverse posturi în aceeași zi în care a fost publicată informația falsă ( aici , aici , aici ). Aparițiile publice ulterioare ale lui Bourla sunt vizibile ( aici , aici , aici ).

Problema cea mai gravă este aceea că și în România informația a fost diseminată nu doar pe rețelele de socializare, ci și de persoane publice care au preferat să le spună românilor o informație „bombă”, în loc să o verifice înainte de a o scoate pe gură, așa cum ar fi fost normal. (Ce-i drept, informația a fost dezmințită ulterior, dar nu înainte ca ea să circule ca un bulgăre de zăpadă în rândul românilor influențabili de asemenea știri.)

Aceștia au alimentat dezinformarea, preluând informația de la The Conservative Beaver prin care se spunea în mod fals: „CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a fost arestat vineri dimineață de FBI. Bourla este reținut în timp ce așteaptă o audiere pe cauțiune. Agenții federali sunt în proces de executare a unui mandat de percheziție la domiciliul său și la mai multe alte proprietăți pe care le deține în întreaga țară. Albert Bourla se confruntă cu acuzații de fraudă pentru rolul său de a înșela clienții cu privire la eficacitatea „vaccinului” COVID-19. Pfizer este acuzat de falsificarea datelor și de mită. Potrivit unui agent FBI care a vorbit cu Conservative Beaver, Pfizer a mințit cu privire la eficacitatea vaccinurilor și a indus în eroare clienții cu privire la efectele secundare grave pe care le pot produce vaccinurile. Pfizer este acuzat că plătește guvernele și mass-media pentru a rămâne tăcuți.”

Cum spuneam, aceste informații sunt false, departe de adevăr, directorul Pfizer NU a fost arestat și NU este acuzat de înșelăciune cu privire la eficacitatea vaccinului. În timp ce niște site-uri obscure diseminau informații despre arest, directorul Pfizer apărea în direct la diverse emisiuni televizate în aceeași zi.

@cojocarusorin29

#JustDanceItOut #cojocaru_sorin #olenacs #mybaby #bebemeufrumu directorul pfeizer a fost arestat

♬ sunet original – Cojocaru Sorin Ionut ✅

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. rares vasile spune

    Cand stii ce specimene idioate si analfabete avem in tara asta….eu cred ca noi o sa punem botul si la Yeti din Carpati,daca apare un „influencer” ca Bahmuteanca sau alte inteligente de astea…..ar fi de ras daca nu ar fi de plans. Noua,ca natie,ne lipseste complet echilibrul si simtul critic. Adica suntem prosti. Gramada. Si la cum crapam cu sutele zilnic,ramane oculta mondiala rapid fara parteneri de coalitie cand o veni momentul sa conduca lumea.

    1. dr.R.I.Candea spune

      Bine zis. FELICITARI !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate