IPJ Neamț: Polițiștii au aplicat 236 de sancțiuni contravenționale în minivacanța de Anul Nou

0

minivacanta-de-anul-nou

Polițiștii alături de jandarmi au asigurat buna desfășurare a manifestărilor organizate cu ocazia trecerii dintre ani, fapt pentru care nu au fost înregistrate situații de tulburarea liniştii şi ordinii publice. Astfel, în zilele de 31.12.2016 şi 01.01.2017, pe raza comunelor Borca şi Farcaşa, ca urmare a tradiţiilor locale, s-a desfăşurat Parada Măştilor de Anul Nou. Activităţile s-au desfăşurat atât pe DN 17B cât şi pe raza drumurilor comunale Borca şi Farcaşa, la manifestare participând aproximativ 2.000 persoane din cele două comune şi din zonele limitrofe. Totodată , în ziua de 02.01.2017, în orașul Târgu-Neamț a avut loc cea de-a V-a ediție a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Anul Nou, care a angrenat participarea a peste 3.000 de persoane.
Majoritatea efectivelor Poliției orașului Târgu-Neamț au fost prezente la datorie atât pentru asigurarea climatului de siguranță cât și pentru fluidizarea traficului rutier, îngreunat de blocarea centrului unde au avut loc manifestările. Prezente au fost și echipele din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, pregătite să intervină în orice situație de tulburare a ordinii publice. În perioada 30.12.2016-02.01.2017 poliţiştii au fost la datorie pentru prevenirea faptelor ilicite şi asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, intervenind de fiecare dată cu promptitudine în cazul producerii vreunui eveniment.
De asemenea, poliţiştii aflaţi în misiuni au intervenit la peste 300 de solicitări ale cetăţenilor prin Sistemul Unic de Urgență 112, majoritatea sesizând situații de tulburarea ordinii și liniștii publice prin scandaluri produse pe fondul consumului de alcool, cele mai multe în mediul rural.
În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii nemțeni au constatat 37 de infracțiuni, majoritatea judiciare și au aplicat 236 de sancțiuni contravenționale în valoare de circa 118. 000 de lei. Astfel, din totalul sancțiunilor aplicate, 48 au vizat abaterile de la normele de conviețuire socială, 177 au fost aplicate pentru încălcarea normelor rutiere, 3 pentru activități de comerț ilicit, iar restul pentru alte abateri constatate. În acest interval de timp, polițiștii au depistat două persoane urmărite la nivel național.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate