Ionel ARSENE, președinte PSD Neamț: Pentru România, noul cod fiscal este cel mai important proiect al următorilor ani

2

Măsurile prevăzute în proiectul de cod fiscal prezentat de Guvern sunt corecte și necesare. Pentru România, acest nou cod fiscal este cel mai important proiect al următorilor ani, având în vedere impactul prognozat al acestuia. Reducerea TVA, a contribuțiilor la bugetul asigurărilor sociale și scăderea cotei unice, vizate de viitorul cod, dar și celelalte măsuri, vor contribui la crearea unui climat adecvat pentru investitori. Orizontul de timp stabilit pentru punerea în aplicare a acestor inițiative este de natură să asigure o cât mai bună adecvare a lor în raport cu contribuabilii și respectă nevoia de predictibilitate în plan legislativ.
De asemenea, apreciez ca fiind binevenită prevederea ca impozitul pe veniturile din agricultură, precum și pe alte venituri, să nu mai fie preluate ca venit integral la bugetul de stat, ci să fie împărțite în cote de care să beneficieze și primăriile, așa cum a arătat anterior ministrul Darius Vâlcov. Pentru comunitățile locale din Neamț este foarte important ca bugetele lor să fie compuse din cât mai multe surse. Orice măsuri care contribuie la construirea unor bugete ce facilitează dezvoltarea localităților din județul nostru vor avea toată susținerea din partea mea și a colegilor de la PSD Neamț.
Nu în ultimul rând, Opoziția a ajuns în situația de a critica Guvernul pentru orice măsuri pe care le propune. Executivul este vinovat dacă nu reduce taxele și impozitele, dar este de două ori mai vinovat dacă propune măsuri în această privință. Discursul politic trebuie să aibă, totuși, unele limite. Măcar din respect pentru cei care ne-au votat și se așteaptă ca noi să luăm decizii în beneficiul acestei țări.

Comunicat de presă

Ionel Arsene,
președinte PSD Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. feraru marcel spune

    Asa, asa….., conasule Ionel….. Comunica ! Zi orice, numa zi ceva, sa vada „taranul” ca PSD-ul lupta pt bunastarea palmasului… Se pare ca, o faci si pentru PNL, ca de cand, coabitarea-i asa stransa, nu se mai strofoaca ei sa se burice. Si se pare ca prezidentul de la Cotro te lasa linistit sa-ti vezi de bunastarea noastra….. El cu ai lui, care-ar fi trebuit sa faca opozitie, vad ca s-au linistit si-l lasa pe Victor Viorel sa hotarasca de unul singur…. Pun pariu, ca-n PSD se spune ca Ponta-i presedinte !! Asa-i ? ?

  2. constantin spune

    raman surprins cum un amator spune numai lucruri bune despre codul fiscal iar profesionistii adevarati spun ca daca acest cod se aproba v-a fi un pietroi la gatul guvernului.privind fiscalitatea ,taxele si impozitele ,aceste nu constitue punctul forte pentru arsene,din nepricepere si alte cauze subiective sunt multe semne de intrebare de inchiderea dosarului de faliment a societatii comerciale de prelucrarea lemnului din iasi a lui arsene.inexplicabil si contrar legii bcr a renuntat la creanta in favoarea deputatului.nu vreau sa dezvolt ci sa sugerez ca nu e bine sa comentezi lucruri la care nu te pricepi si nu le respecti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate