Pași importanți în modernizarea „Drumului Talienilor” – investiție importantă a Consiliului Județean Neamț

4

Cea mai mare investiție a Consiliului Județean Neamț, modernizarea „Drumului Talienilor” – DJ 209B, avansează văzând cu ochii.

Astăzi am fost martor cum echipele de intervenție au turnat primul strat de asfalt pe calea de legătură dintre județele Neamț și Suceava. ”, a precizat președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene.

Lucrarea se execută pe sectorul Mălini – Stănișoara – Borca, pe o lungime de 18 kilometri, și are o valoare de 65 milioane de lei. Fondurile sunt asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

FAPTE, NU VORBE!Pe Drumul Talienilor, drumul Vitoriei Lipan, se toarnă primul strat de asfalt!Cea mai mare investiție a Consiliului Județean Neamț, modernizarea drumului județean DJ 209B, avansează văzând cu ochii. Astăzi am fost martor cum echipele de intervenție au turnat primul strat de asfalt pe calea de legătură dintre județele Neamț și Suceava.Lucrarea se execută pe sectorul Mălini – Stănișoara – Borca, pe o lungime de 18 kilometri, și are o valoare de 65 milioane de lei. Fondurile sunt asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Este cea mai mare sumă alocată pentru reabilitarea unui drum județean. Prin acest proiect, dăm șansa contemporanilor de a umbla pe urmele eroilor lui Sadoveanu, din romanul „Baltagul“, și de a face ușor accesibil un drum construit pe vremea lui Carol I, în perioada 1902-1914, de către meșteri italieni. La vremea când a fost configurat, din dorința Regelui Carol I, drumul făcea parte din Domeniile Coroanei și realiza o legătură strategică între Valea Moldovei și Valea Bistriței. Pentru că lucrările au fost realizate de drumari italieni, localnicii i-au denumit „Drumul Talienilor“.Multe drumuri nemțene duc în zone pitorești ale județului nostru. În scurt timp și DJ 209B va oferi posibilitatea tuturor turiștilor de a trăi bucuria petrecerii timpului liber în locuri încărcate de istorie și frumusețe, iar nemțenii care locuiesc în această minunată parte a Neamțului se vor bucura de facilitățile unui drum modern, realizat la standarde europene!#construimîmpreună#neținemdecuvânt#promisiunirespectate

Gepostet von Ionel Arsene am Freitag, 17. Juli 2020

Este cea mai mare sumă alocată pentru reabilitarea unui drum județean. Prin acest proiect, dăm șansa contemporanilor de a umbla pe urmele eroilor lui Sadoveanu, din romanul „Baltagul“, și de a face ușor accesibil un drum construit pe vremea lui Carol I, în perioada 1902-1914, de către meșteri italieni. La vremea când a fost configurat, din dorința Regelui Carol I, drumul făcea parte din Domeniile Coroanei și realiza o legătură strategică între Valea Moldovei și Valea Bistriței. Pentru că lucrările au fost realizate de drumari italieni, localnicii i-au denumit „Drumul Talienilor”. În scurt timp și DJ 209B va oferi posibilitatea tuturor turiștilor de a trăi bucuria petrecerii timpului liber în locuri încărcate de istorie și frumusețe, iar nemțenii care locuiesc în această minunată parte a Neamțului se vor bucura de facilitățile unui drum modern, realizat la standarde europene!”, a mai declarat Ionel Arsene.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. unu spune

  Daca se vrea dezvoltarea turismului in zona atunci s-ar face o pirtie de schi pe versantul estic al Ceahlaului cu o telegondola de la 1000 m la 1800 m, cu legaturi de autobuz la Bicaz si un tren la 30 min. catre Piatra Neamt. Atunci nu ar mai veni bombardieri ci oameni pasionati de sport. Austriecii asa si-au facut toata tzara.

 2. Marian spune

  Banui ca sunteți conștienți ca odată ce se repara drumurile astea( talieni, axial) și mai și mediatizați se vor umple de țărani, bombardieri și alta fauna care numai bine nu fac!
  Cine a văzut măcar poze de pe Transalpina înainte de asfalt îmi va da dreptate

 3. VLAD spune

  Pentru acest j udet singura posibilitate de a se dezvolta si de a fi cunoscut este turismul .Remarcabila este aceasta initiativa de a reabilita acest drum istoric numit Drumul Talienilor.

  1. Marian spune

   Sa vezi jegul după ce au acces toți bizoni.
   Apropo acu vreo 2 ani era exploatare de lemn pe.acolo.
   Oricum pe partea județului Suceava e rasa pădurea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate