Invitație către primăriile din județ, pentru a înființa „Zona Metropolitană Piatra-Neamț“

0

Primăria Piatra-Neamț lansează o nouă invitație primăriilor localităților din județ, aflate în apropierea municipiului reședință, pentru a înființa  „Zona Metropolitană Piatra-Neamț“.

O inițiativă în acest sens a mai fost lansată și în anii anteriori (2013-2015) de către municipalitatea pietreană, însă doar două localități , Alexandru cel Bun și Bicaz, au răspuns atunci favorabil.

„Zona Metropolitană Piatra-Neamț reprezintă o formă asociativă prin intermediul căreia pot fi accesate fonduri pentru dezvoltare și nu are culoare politică. Prin intermediul zonelor metropolitane se pot realiza proiecte integrate care să avantajeze fiecare localitate componentă și poate fi exploatat mai bine potențialul zonei și resursele naturale. De altfel, în luna decembrie 2018, reprezentanța din România a Băncii Mondiale ne-a transmis scrisoarea de lansare a proiectului „România Metropolitană”, proiect care are drept scop finanțarea unor investiții strategice din zonele metropolitane ale celor 40 de municipii reședinte de județ. Sper că va fi  un răspuns pozitiv al colegilor primari din localitățile cu care putem realiza o zonă metropolitană în jurul municipiului Piatra-Neamț  pentru atragerea de fonduri care să dezvolte comunitățile pe care le reprezentăm , să sporească  atractivitatea zonei și, într-un final, aceste lucruri să ducă la creșterea calității vieții cetățenilor ”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Adresa privind invitația de aderare la viitoarea zonă metropolitană a fost transmisă astăzi de municipalitatea pietreană către un număr de 22 de primării din localități aflate pe o rază de 30 Km în jurul municipiului Piatra-Neamț, conform legii, respectiv: Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodești, Crăcăoani, Bălțătești, Girov, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni, Pângărați, Tarcău și Tașca.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate