Investiții de interes major ale Consiliului Județean în domeniul asistenței sociale

0

Consiliul Județean Neamț a aprobat documentația tehnico-economică pentru realizarea a două investiții extrem de importante – una vizează „Înlocuirea învelitorii acoperiș“ la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, iar cealaltă „Reabilitarea instalației sanitare și a grupurilor sanitare“ la Complexul de Servicii „Elena Doamna“.

La cele trei corpuri de clădire ale DGASPC, situate în Piatra-Neamț, pe strada Alexandru cel Bun, din cauza vechimii construcțiilor, a degradării continue și a acțiunii factorilor externi, au apărut deteriorări majore ale zonei de acoperiș. Investiția este necesară întrucât deficiențele nu mai pot fi reparate. Prin realizarea proiectului de schimbare a acoperișului va crește valoarea proprietății, se îmbunătățește aspectul clădirilor, se îmbunătățește mediul de lucru și se extinde durata de viață a construcțiilor.

În cazul celui de-al doilea proiect – „Reabilitarea instalației sanitare și a grupurilor sanitare“ la Complexul de Servicii „Elena Doamna“, necesitatea a apărut ca urmare a vechimii și deteriorării în timp a instalației sanitare existente. Se regăsesc infiltrații în pereți, pardoseli, cu urmări grave privind structura, arhitectura și finisajele construcției. Numeroase obiecte sanitare sunt deteriorare și nu mai pot îndeplini condițiile de siguranță și securitate în exploatare.

Conform documentației tehnico-economice aprobate de Consiliul Județean, se vor reabilita instalațiile sanitare de alimentare cu apă rece, apă caldă menajeră și canalizare interioară și racordurile de canalizare menajeră la rețeaua exterioară. De asemenea se va reduce consumul de apă rece și caldă, se va înlătura apariția deteriorării structurii și arhitecturii din grupurile sanitare și încăperile riverane, se vor dota băile doar cu obiecte sanitare ce prezintă siguranță în exploatare și care vor duce la reducerea costurilor pentru apă caldă menajeră și apă rece.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate