Investiție în educație la Poiana Teiului. Finanțare prin PNRR pentru dotarea școlilor din comună

1

Autoritățile locale au semnat contractul de finanțare pentru un proiect de mare importanță în comuna Poiana Teiului, județul Neamț. În contextul unei lumi în continuă schimbare, investiția în educație capătă o semnificație aparte.

„Investind în copii, investim în viitorul nostru”, a subliniat primarul comunei, Ana Ancuța, evidențiind prioritățile în ceea ce privește dezvoltarea comunității. Educația este văzută drept cheia către un viitor mai bun, iar această viziune stă la baza deciziei de a aloca resurse semnificative pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ.

Proiectul, intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Comuna Poiana Teiului, județul Neamț”, a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu o alocare totală de 988.750,77 lei. Suma va fi utilizată pentru a aduce un plus de calitate în procesul educațional, prin furnizarea de echipamente și resurse moderne pentru învățământul din zonă.

Din suma totală, 435.373,40 lei vor fi repartizați pentru echipamente și resurse IT, care vor susține integrarea tehnologiei în procesul de predare și învățare. Această abordare modernă nu doar că îi va pregăti pe elevi pentru provocările lumii digitale, dar va și îmbogăți metodele pedagogice, permițând accesul la resurse variate și interactive.

De asemenea, 553.377,37 lei vor fi destinați dotării și mobilierului pentru sălile de clasă și laboratoare pentru Școala Gimnazială „Iustin Pîrvu” Poiana Teiului și Școala Gimnazială Petru Vodă. Crearea unui mediu de învățare plăcut și funcțional este un aspect crucial pentru o educație de calitate.

Primarul comunei a ținut să exprime recunoștința sa față de eforturile depuse de Consiliul Local și de echipa din primărie. Această colaborare a fost esențială pentru materializarea proiectului și pentru asigurarea unui viitor mai bun pentru tinerii din comunitatea Poiana Teiului:

„În calitate de primar consider că investiția în educație este cea mai bună decizie pe care o poți lua.

Ambiția, curajul, perseverența, încrederea, dăruirea te ajută să-ți atingi obiectivele propuse, însă niciuna dintre acestea nu are valoare dacă nu ai o bază formată dintr-o educație de calitate.

Mulțumesc Consiliului Local și echipei din primărie pentru sprijin și colaborare. Împreună reușim!”, a declarat primarul Ana Ancuța.

În final, acest demers de investiție în educație nu doar că reflectă preocuparea față de dezvoltarea comunității, ci și angajamentul de a oferi noilor generații șanse egale și resursele necesare pentru a se transforma în cetățeni care vor aduce plus valoare în societate. Astfel, s-a pus baza unui viitor mai bun pentru întreaga comunitate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Tei spune

    Despre neregulile găsite, despre șpăgi și alte lucruri nelegale și unele jenante nu spuneți nimic? Ziarului dvs nu.i e jena sa ridice în slavi o astfel de persoana care numai imaculata nu este???

    ADMIN: În primul rând nu mai comentați de pe mai multe identități pentru că vedem asta, vă stergem comentariile și după aia vă supărați.
    În al doilea rând dacă aveți ceva cu primarul… mergeți și vorbiți cu el. Aici comentați de infracțiuni doar dacă aveți și probe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate