FOTO: Inventatorii Rareșului din nou pe podium

0

O nouă performanță a elevilor din Colegiul Național Petru Rareș: locul II la competiția națională Solve for Tomorrow by Samsung, competiție prin care este încurajată gândirea inovatoare și abordarea creativă în rezolvarea unor probleme pentru binele comunității.

Au fost desemnați câștigătorii primei ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow by Samsung | Samsung Romania

Echipa mPower, formată din elevii Andronic Darius-Dimitrie, Andronic Maria, Apostol Alexandru și Sturzu-Cosma Smaranda, de la clasa a XI-a B, a obținut, în luna decembrie 2021, premiul II pentru aplicația digitală pe care au dezvoltat-o.

Aplicația se adresează victimelor bullying-ului și încearcă să ofere soluții tinerilor care suferă din cauza acestui fenomen. Ideea principală a aplicației este să ofere acces victimelor, pe baza răspunsurilor la un chestionar, la consiliere personalizată și la diverse instrumente on-line. Echipa a fost coordonată de către domnul profesor Iacob Alexandru și a beneficiat de consultanță din partea doamnei psiholog Vornicu Ramona.

Competiția, aflată la prima ediție, a mobilizat 242 de echipe din întreaga țară, dintre care doar 25 au fost admise în finală. Liceul nostru se mândrește cu faptul că între cele 25 de echipe finaliste, două provin din Rareș, performanță unică la nivel național. Cealaltă echipă calificată în finală a fost alcătuită din elevi de la aceeași clasă: Eibenschutz Ilan-Mihnea, Radu Cristian și Lupei Iustin, cu proiectul Tomorrow Sidewalk, un trotuar inteligent realizat din plastic reciclat.

Aceste rezultate sunt firești având în vedere activitățile desfășurate în cadrul cercurilor din cadrul liceului, cum ar fi Cercul de inventică sau Cercul de robotică. De-a lungul timpului, membri ai acestor cercuri au obținut și alte rezultate la competiții naționale și internaționale, lucru care, cu siguranță, se va repeta. Pasiunea și creativitatea, susținute de dotările tehnice la care au acces astăzi elevii, au transformat școala noastră într-un centru al excelenței în inovație, continuând tradiția performanțelor intelectuale ale liceului.”, transmite directorul Colegiului Național „Petru Rareș”, Prof. Oniciuc Grigoruță.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate