Comuna Borlești – Neamț un exemplu de respect față de cetățeni

0

În comuna Borlești din județul Neamț, la inițiativa primarului George Mutu de la PSD s-au montat în toate cele 5 sate ale comunei panouri de informare a cetățenilor unde se regăsesc, pe lângă anunțurile de interes public, și proiectele de hotărâri de consiliu local de la ședința ce va urma. Astfel, cetățenii din comună știu dinainte ce se va supune la vot în consiliul local și dacă li se pare ceva în neregulă pot merge la primărie să discute cu primarul sau pot participa la ședința de consiliu local.

Multe primării fac tot posibilul ca nimeni să nu știe ce se decide în consiliul local, motiv pentru care acest exemplu de transparență și respectă față de cetățeni este unul de urmat și ne-ar plăcea să îl vedem în toate localitățile.

Întrebat de această inițiativă, primarul comunei, George Mutu, ne-a declarat: ”Am făcut aceste panouri în special pentru proiectele de hotărâri de consiliu local, dar și pentru alte anunțuri de interes pentru oameni. Cetățenii au dreptul să fie informați de fiecare decizie pe care o luăm în consiliul local, iar noi avem obligația să-i informăm. Este important ca oamenii care ne-au votat să știe ce vrem noi să facem în comună ca să poată să își exprime o părere despre deciziile pe care urmează să le luăm.
Noi suntem o comună mare ca suprafață, populația este îmbătrânită și mulți nu au acces la internet și nici nu vin să vadă ce punem noi la afișierul primăriei, așa că mergem noi cu informația la ei. Este o chestiune normală de respect față de cei care ne-au trimis la primărie și ne plătesc salariile
.”

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate