Interzis sau nu, parcăm!

3

În cartierul Mărăței, pe străduța extrem de îngusta care duce spre intrarea către școala nr.2, tronează pe stâlp două indicatoare mari, frumos colorate, vizibile din intersecție, indicatoare care vorbesc în mod clar despre faptul că oprirea voluntară precum și staționarea sunt interzise.

Mai mult decât atât, există și o avertizare de blocare a roților dacă nu se respectă semnificația indicatorului, excepție făcând doar persoanele cu handicap. Cu toate acestea, indiferent de momentul zilei, vedem parcate zeci de mașini acolo, aliniate bară la bară, iar aici intervine următoarea problemă: cei care locuiesc vis-a-vis de școală, unde să își lase mașinile?

La capătul străzii, stradă care se înfundă, spațiul este insuficient pentru locatarii posesori de autovehicule. Pe de altă parte, dacă la primele ore ale dimineții sau în jurul orei 12 când ies elevii de la școală, ar fi nevoie de o intervenție a salvării sau a pompierilor, am vorbi de o misiune imposibilă, fără referire la filme.

Cumva ar trebui reorganizate locurile de parcare pe acel sector pentru că se crează un haos total. Ca să nu mai spunem că nu e totuși necesar să ne aducem copiii dimineața, cu mașina, chiar până la intrarea pe poarta școlii. Probabil că dacă ar fi și porțile mai generoase, s-ar intra cu bolidul până pe careul de sport.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. AntiProşti spune

    Dărâmați bre un bloc, că şi aşa sunt vechi. Lărgiți locul de parcare şi făceți-l fără taxă. O să moară de invidie ăia de la Parking.

  2. Adrian spune

    În România o masina 4×4 oferă cetățeanului dreptul de a parca inclusiv pe trecerea de pietoni. De n ori am văzut acesta imagine la Școală 2 : elevi încercând sa traverseze trecerea și ocolind ditamai bolidul ( părăsind trecerea ) ca de !! 4× 4 nu suplinesc cei 7 ani de-acasă. N-Ar strica dimineata un echipaj care sa facă ordine. Fără legătură cu școala 2 este intersecția de la Brădet unde pe sensul de mers spre spital si scoala 2 se pot incadra și mașini care merg spre piața( Bine ar fi sa se indice – doar la dreapta). O masina care merge spre piața blochează dimineața o jumătate de cartier : unii vin de la grădinița floare de colt , alții merg spre scoala 2.( iar cei care vin de la stația de salvare nu permit sa iasă mașinile din cartier ptr ca grăbesc ) Sa vedeți dimineața ce nenorocire este la aceasta intersecție. Și totuși autoritățile nu văd !

  3. Lucian spune

    Acel indicator a fost montan cu scopul de a nu bloca accesul în curtea școlii, nu pentru mașinile care sunt parcăte. Dovada face parcarea pentru cei cu handicap.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate