Interviu cu noul director Publiserv, Valentin Ciobanu

15

În calitate de nou director al Publiserv, cu ce gânduri ați venit la această firmă?

Gânduri de schimbare în primul rând, o nouă imagine, o nouă abordare, de identificat minusurile acestei societăți. În primele două săptămâni, zi de zi, am identificat atât minusuri cât și plusuri, ca peste tot există și părți pozitive, e destul de greu să zic așa după primele două săptămâni.

Care sunt principalele, să nu le spunem nereguli, principalele minusuri pe care le-ați găsit la această firmă?

Foarte multe comenzi neonorate, calitatea lucrărilor, modul de organizare și cam atât deocamdată. De aici pleacă multe altele. Cam astea sunt cele trei importante, să zic așa.

Fiind societatea primăriei care se ocupă de cel mai vizibil lucru din municipiu, de infrastructură, care este planul dumneavoastră pentru viitor, pe ce veți pune accent în mod special?

În primul rând dorim să investim în achiziționarea de utilaje noi nu la mâna a doua, să mărim numărul de angajați pentru că suntem deficitari la capitolul oameni și să lucrăm la procedurile interne de organizare, plus la calitatea lucrărilor executate și aș mai putea adăuga aici că am dori să producem o parte din obiectele care sunt folosite în orașul Piatra-Neamț, aici mă refer la locuri de joacă, bănci, garduri și așa mai departe,

Asta ar însemna nu numai utilaje și mașini și oameni, cam cu cât ați vrea să creșteți capacitatea de producție internă la dumneavoastră, ca procente?

Deci eu sper ca într-un termen minim de un an, maxim doi, undeva cu 50%.

Știm din folclorul urban că firma la care sunteți acum director a fost în decursul timpului căpușată de foarte multe alte firme afiliate sau neafiliate politic. Cum veți îmbina strategia dumneavoastră de management cu această dorință de căpușare din partea atârnătorilor politici?

Vom adopta metoda privată. Aceeași mentalitate: calitate-preț. Nu vom face rabat de la aceste aspecte. Dacă, dau un exemplu, o bordură pe piață se vinde undeva la, nu știu, să zicem 100 de lei bucata, nu cunosc exact prețurile, noi nu o să o cumpărăm cu 150. O să o cumpărăm cu 70, 80. Vom negocia până în punctul în care să fie prețul cel mai cel mai competitiv, dar să nu dăm la o parte nici calitatea. Deci preț-calitate.

Un mesaj pentru angajații firmei care încă nu știu în ce parte să o apuce și ce director nou au?

Ei au trecut prin foarte multe faze cu directori trimiși, cu directori compromiși cu directori sociabili… Ce fel de șef veți fi și la ce să se aștepte angajații din partea dumneavoastră?
Eu țin foarte mult la oameni. Ideea e simplă pentru mie. Chiar am avut o întâlnire cu ei în a doua zi, le-am spus că am toleranță zero pentru consumarea băuturilor alcoolice în timpul programului și pentru furt. În rest, le-am spus că stau la dispoziția fiecăruia, de la cel mai mic până la cel mai mare, discutăm, dialogăm, căutăm soluții pentru fiecare departament. Eu sunt un tip sociabil din punctul ăsta de vedere, dar am anumite lucruri peste care nu pot să trec, v-am spus, pe partea de alcool și furat toleranța mea e zero, indiferent de persoana sau de funcția pe care o are respectivul în societate Publiserv

Nota redacției: Noul director al Publiserv pare foarte hotărât să se ia la trântă cu ”Neamțul paralel” deci anticipăm pentru el o viitoare campanie de umplut cu lături din partea presei care cu asta se ocupă și foarte multe presiuni. Va urma o perioadă în care noul director va suporta presiuni atât de mari încât se va simți ca și cum ar avea biroul la baza barajului de la Bicaz, dar pe partea cu apă. Noi îi dorim succes și nervi de oțel căci va avea mare nevoie.

Iosub Robert

15 Comentarii
 1. Turel Vasilica Liliana spune

  Sau parcari gratuite,asfalt de calitate, semnalizari inteligente ori ne „face” sub indrumarea vreunui partid aflat la putere…?

 2. Mingo spune

  Sa te tina ficatul. Fa-ti treaba asa cum stii tu mai bine. Cred ca e cel mai mare test al tau de pana acum 🤗Bafta multa si armurariu.

 3. George spune

  Mult success!! Cu siguranta ai sa reusesti ce ti-ai propus!

 4. Stefan spune

  Este adevarat ca a vandut stingatoare si alte produse sau servicii, din postura de consilier local, unor firme sau scoli subordonate Primariei?
  Daca DA – ce explicatii are ptr. asta?

  ADMIN: Este adevărat că ai comentat de pe mai multe identitati la fel ca un locatar al unui stabiliment de tip avicola? Stii tu un alt comerciant de stingătoare in Neamt care da mai iefin ca firma de care spui tu? Daca da atunci baga exemple. Daca nu. Mergi puțin si ciuguleste cu mai multe indentitati la alte ziare.

 5. Ana Bala spune

  Bafta multa !!

 6. Mitrea Sorin spune

  Mult succes Valentin… si sper ca se va termina cu clientelismul politic, prin care atunci cand Publiserv avea nevoie de servicii contractate, nu puteam sa particip cu oferta intrucat nu eram recomandat de vre-un partid…

 7. Crocodilul Gingas spune

  1. Cum a ajuns director? Concurs? cine au fost contracandidatii, ce examen s-a dat, samd
  2. Ce scoala are astfel incat sa stim ca stie ce face?
  3. Ce experienta manageriala are? Lucrul cu o organizatie nu e o chestiune simpla.
  4. Ce indici de performanta trebuie sa aiba prin contractul e management si cine ii masoara?
  5. Cine si in ce conditii il poate da afara daca nu face performanta? sper ca nu e o pozitie din care doar DNA ul il poate concedia
  6. Sper in buna lui credinta. Dar daca el e dumnezeu, cu ce sfinti se inconjoara?
  ps: anumite pasaje din interviu imi denota imaturitate, idealism si lipsa de experienta. de exemplu, pentru dimensiunea orasului, ce au niste utilaje sh care rezolva problema in locul unira extrem de impovaratoare pentru buget? sau ce poate face ca sfintii sa nu cumpere borduri de 150 in loc de 100. lumea reala nu e ca in basme, si trebuie un om care poate, nu doar care vrea si apoi da peste surprize evidente pentru restul lumii
  ps2: intrebarile sunt valabile pentru toate personajele care ajung manageri pe banii si resursele mele

 8. Lupu Magda spune

  Deja faptele se vad…succes Vali!!!

 9. Cracana Lucian Gelu spune

  Succes !

 10. Albu Niculina spune

  Mult succes si multe fapte bune

 11. Catalin Anici spune

  Nu se vor termina pana nu-i strangem la zid…

 12. Matei Matei spune

  Vali te rog sa nu ma dezamagesti. Am vorbit ceva…

 13. laurentiu Dorin Istrate spune

  Mult succes Valentin !

 14. Cristian Istrati spune

  Faptele vorbesc,nu vorbele…

 15. Dorin Lazar spune

  Mult succes!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate