Duma de Stat a Rusiei va elabora legi pentru roboți – Parlamentul României încă elaborează ”dume”

0

Fără nicio intenție de a lăuda o țară ca Rusia, unde drepturile omului sunt facultative, este de apreciat modul în care abordează politicienii ruși elaborarea legilor. Dacă noi ne chinuim încă cu legi ce ar fi trebuit să le avem funcționale de foarte mult timp, politicienii rușii sunt la etapa în care se gândesc și elaborează legi pentru viitor, în sensul protejării locurilor de muncă din propria țară.

Poate învață și politicienii români ce înseamnă să îți protejezi oamenii care muncesc, chiar dacă acest lucru se întâmplă în defavoarea tehnologiei, a multinaționalelor sau ingineriilor financiar-imobiliare menite să scoată banii din țara unde sunt făcute.

„Câmpul nesfârșit al oportunităților legale” așa a denumit șeful Comitetului pentru politică economică al Dumei de Stat, Serghei Zhigarev domeniul relațiilor umane și al inteligenței artificiale.

În opinia președintelui Dumei de Stat, cabinetul inferior al Parlamentului urmează să abordeze, dacă nu în sesiunea aceasta, în sesiunile viitoare, problemele de stabilire a reglementării legislative a relațiilor dintre roboți și oameni.rob

„Problemele legate de inteligența artificială sunt prioritățile noastre, și nu ne putem descurca fără parteneriatul cu cele mai mari companii care au făcut deja multe pe piața noastră”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat.

Sub termenul de inteligență artificială, legiuitorii includ atât economia digitală, cât și robotica. Vladimir Putin, a declarat că țările care pot deveni lideri în dezvoltarea inteligenței artificiale se vor afla la conducerea mondială.

O altă preocupare a deputaților ruși este răspândirea pe larg a practicii de înlocuire a muncitorilor din domeniile de producție cu roboți. 

De exemplu, în Rusia, astăzi, mai mult de un milion și jumătate de cetățeni lucrează ca paznici. Deja o parte sunt înlocuiți cu sisteme automate de control și, în timp, acest proces se va accelera, ceea ce va aduce concedierea a aproximativ 2% din populația activă. Și aceste date sunt reprezentative numai pentru o singură profesie.

Dezvoltarea inteligenței artificiale implică atât schimbări economice și sociale, cât și sfera legiferării care este obligată să țină pasul cu aceste schimbări, consideră deputații care în mod anticipativ pregătesc legi care să protejeze populația activă.

Sursa: www.ziarnoldova.md

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate