Intervenţii SMURD (25.01.2011)

0

Stiri NeamtÎn ultimele 24 de ore, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost alertate în 19 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat (10 Piatra Neamţ, 7 Roman, 2 Târgu Neamţ).

La ora 12.35, echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost alertat şi s-a deplasat în localitatea Pângăraţi pentru a acorda primul ajutor calificat victimei uneui accident rutier. Victima (Paul P., 23 de ani) prezenta un traumatism toracic. După ce i-au evaluat funcţiile vitale şi i-au acordat primul ajutor, paramedicii i-au aplicat gulerul cervical şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

La ora 13.20, echipajul SMURD Târgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor calificat Violetei T. (21 de ani) din localitatea Ţibucani. Pacienta (victima unei agresiuni) prezenta o fractură deschisă la nivelul falangei a II-a a mâinii drepte şi după ce i s-au evaluat funcţiile vitale şi i s-au aplicat pansamente a fost transportată la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Târgu Neamţ.

La ora 18.08, echipajul de descarcerare şi echipajul de prim ajutor Piatra Neamţ au fost alertate şi au intervenit pentru deblocarea unei uşi şi acordarea primului ajutor calificat Vioricăi S. (87 de ani), domiciliată pe strada Nicolae Iorga din municipiul Piatra Neamţ.

După ce a fost deblocată uşa, paramedicii au găsit proprietara căzută într-una din camere, prezentând un traumatism toracic. I s-au evaluat funcţiile vitale şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate