Intervenţii SMURD (18.04.2011)

0

Stiri NeamtÎn ultimele 24 de ore, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost alertate în 12 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat (7 Piatra Neamţ, 4  Roman, 1 Târgu Neamţ).

La ora 14.19, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi s-a deplasat pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Roman pentru a acorda primul ajutor calificat victimei unei agresiuni. Victima (Elena C., 48 de ani)  prezenta un traumatism cranio  – facial care a necesitat acordarea primului ajutor (evaluarea funcţiilor vitale, monitorizarea EKG, aplicarea pansamentelor care se impuneau) şi transportul la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.

La ora 13.39, echipajul SMURD Târgu Neamţ a fost alertat şi s-a deplasat pe strada Radu Teohari din oraşul Târgu Neamţ pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Bogdan P. (22 de ani) care a suferit o fractură la nivelul membrului inferior drept (gambă), ca urmare a unei căzături. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au aplicat gulerul cervical şi i-au imobilizat piciorul cu ajutorul atelelor din dotare, după care l-au transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Târgu Neamţ.

Din nefericire, în cursul zilei de ieri au existat şi două alarme false, echipajele SMURD Piatra Neamţ şi Roman fiind alertate şi solicitate pentru intervenţie fără să fie nevoie de acest lucru.

Astfel, la ora 20.25, paramedicii pietreni au fost solicitaţi în satul Ruseni, comuna Borleşti pentru a acorda primul ajutor calificat unui bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani. La ora 21.31, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi s-a deplasat în localitatea Horia pentru a acorda primul ajutor calificat unui bărbat în vârstă de 30 de ani. În ambele cazuri, paramedicii nu au găsit la locul solicitării nicio persoană care să necesite intervenţia lor.

Reamintim faptul că, în conformitate cu articolul 32 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 34 din 19 martie 2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei.

Stiri Neamt

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate