Instruiri pentru recensământul populaţiei şi a locuinţelor

0

„Am finalizat recensământul general agricol, aşa că demarăm activităţile pentru recensământul general al populaţiei. Vom pregăti  în detaliu aceste operaţiuni, avem stabilit secretariatul tehnic la nivelul judeţului şi în această perioadă sunt instruite persoanele care fac parte din acest  secretariat.” a declarat prefectul Mihai Archip.

În zilele de 19 şi 20 aprilie se desfăşoară videoconferinţele organizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor, cu privire la recensământul populaţiei şi al locuinţelor, programat în luna octombrie 2011. Videoconferinţele au loc in contextul apropierii recensământului de probă, programat a se realiza în perioada 7-16 mai 2011, pe un eşantion prestabilit de localităţi.

În cadrul videoconferinţelor sunt clarificate aspecte tehnice privind organizarea şi desfăşurarea recensământului de probă, respectiv modul concret de completare a formularelor specifice de către recenzori.

Din punctul de vedere al sferei de cuprindere, recensământul din 2011 se va axa pe înregistrarea cetăţenilor români cu domiciliul în ţară, indiferent dacă în momentul recensământului se află în ţară sau sunt plecaţi în străinătate. De asemenea, vor fi înregistraţi cetăţenii străini, cu sau fără cetăţenie română, care au domiciliul sau reşedinţa in România şi cetăţenii străini  aflaţi pe teritoriul ţării, indiferent de cât timp sau din ce motive au venit”. a explicat prefectul Mihai Archip.

Acesta a mai declarat că recensământul va înregistra şi date despre toate clădirile de locuit, despre clădirile cu altă destinaţie în care se află locuinţe, precum şi despre unităţile de locuit în comun. In plus, recensământul va cuprinde caracteristici demografice pentru a studia fenomenul îmbătrânirii populaţiei, caracteristici geografice, de migraţie internă şi internaţională, caracteristici educaţionale, etnoculturale şi economice ale persoanelor şi ale gospodăriilor. Recensamântul din 2011 va cuprinde şi o serie de informaţii în plus faţă de cel din 2002, şi anume codul numeric personal, date privind nivelul educaţional, întrebări privind abilităţile în desfăşurarea activităţilor curente, date privind locuinţa.

În România s-au făcut până în prezent 12 recensăminte naţionale, primul în anul 1838  iar ultimul în anul 2002 .

Stiri Neamt

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate