Instituția Prefectului: Analiză a statisticii accidentelor produse în ultimii 10 ani pe DN15D, ruta Făurei-Horia

0

Prefectul județului a convocat astăzi, 21 aprilie a.c., o întâlnire informală de analiză a statisticii accidentelor produse în ultimii 10 ani pe DN15D, ruta Făurei-Horia.
La întâlnire au participat subprefectul județului, președintele Consiliului Județean Neamț, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, directorul Secției Drumuri Naționale și șeful Poliției Rutiere.
În cadrul acestei reuniuni s-a analizat situația ratei accidentelor petrecute în intervalul 2005-2015 pe ruta Făurei – Horia.
Astfel, potrivit informațiilor poliției rutiere, în intervalul 2005 – 2015 s-a întregistrat un număr total de 84 accidente grave, soldate cu 30 de persoane decedate, 103 persoane rănite grav și 58 persoane rănite ușor. Din acestea, în urma vitezei neadaptate la carosabilul umed au avut loc 48 de accidente grave, soldate cu 18 morți, 64 răniți grav și 41 persoane rănite ușor.
Din totalul de 84 de accidente din ultimii zece ani, în intervalul 2010 – 2015 s-a înregistrat un număr total de 43 accidente grave, soldate cu 15 morți, 60 de răniți grav și 34 răniți ușor. Din acestea, pe fondul neadaptării la carosabilul umed, s-au înregistrat 25 de accidente grave, soldate cu 11 morți, 36 răniți grav și 21 răniți ușor.
Totodată, numai în cursul anului 2014 s-au înregistrat, conform aceleeași statisticii prezentate de șeful poliției rutiere Neamț, un număr de 9 accidente grave, soldate cu 10 persoane decedate, 13 persoane rănite grav și 19 persoane rănite ușor. Din aceastea, pe fondul neadaptării la carosabilul umed au avut loc un număr total de 5 accidente grave, soldate cu 8 persoane decedate, 6 persoane rănite grav și 3 persoane rănite ușor.
Ca urmare a acestei analize s-a luat în calcul transmiterea unei adrese comune, a Instituției Prefectului și Consiliului Județean, către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, prin care să se solicite punerea în siguranță a participanților la trafic, prin măsuri suplimentare de amenajare a carosabilului pe ruta Făurei-Horia.
Adițional celor discutate se va solicita și continuarea turnării covorului asfaltic de pe raza comunei Bălănești până în localitatea Horia, intersecția DN15D cu DN2 ( E85 ).

Instituția Prefectului

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate