Inspectorii Antifraudă vor efectua controale îmbrăcați în civili

3

Inspectorii antifraudă vor demara controale în perioada următoare îmbrăcați în civil, prin constatări incognito din teren, în scopul creșterii acurateții în selectarea contribuabililor, a perioadelor în care sunt efectuate verificările, precum și pentru prioritizarea acțiunilor, au declarat pentru HotNews surse din Antifraudă.

Sunt vizate localuri în care banii nefiscalizați sunt păstrați în anumite locuri sau localuri în care periodic trece cineva și colectează banii la negru.

Se va verifica emiterea bonurilor fiscale sau utilizarea altor documente care atestă plata contravalorii bunurilor sau serviciilor, în locul bonului fiscal. Se va verifica derularea altor proceduri obligatorii de către agentul economic, precum și situațiile în care există riscul de dublă contabilitate în cadrul sistemelor informatice integrate.

În perioada ianuarie – iunie 2016, inspectorii antifraudă au înaintat organelor de urmărire penală 441 de acte de sesizare, prejudiciul estimat adus bugetului de stat însumând 1.870.765.728 de lei (echivalentul a 421,3 de milioane de euro), din care 60% reprezintă TVA.

Cele 441 de acte de sesizare au fost transmise la:

–        parchete de pe lângă tribunale – 262 de acte de sesizare;

–        DIICOT – 127 de acte de sesizare;

–        DNA – 26 de acte de sesizare;

–        parchete de pe lângă judecătorii  – 13 acte de sesizare;

–        parchet de pe lângă Curte de Apel și PICCJ – 13 acte de sesizare.

94,3% din total sume stabilite reprezintă prejudicii aferente actelor de sesizare înaintate organelor de urmărire penală, sancțiunile contravenționale (amenzi și confiscări) reprezentând 5,7%.

antifrauda

arsene

cuc
3 Comentarii
  1. Andrei Lucian spune

    Vor umba in civili…un om nu se poate deghiza in om PENTRU CA E OM. :))

  2. fifi spune

    ar trebui pe unele sectii din spital , se stie care …si prin piata ca nu iti da nimeni nici un bon fiscal !! aviz pietarii

  3. Mihai Mihaita spune

    Ii vor controla si pe piratii de la Gara,Spital,Metalo,Calea Romanului? sau aia sunt cinstiti ….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate