Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ne informeaza

0

În ziua de 23 iulie, la solicitarea administratorului Cabanei Pănuşiţa din satul Ţolici, comuna Petricani, Detaşamentul de Pompieri  Târgu-Neamţ a transportat 9000 de litri de apă menajeră.

În ziua de 23 iulie, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost solicitat şi a intervenit cu un ofiţer, 4 subofiţeri, o autospecială şi o barcă pneumatică pentru degajarea din albia râului Siret a unei persoane înecate (bărbat, aproximativ 50 de ani). Pompierii militari au scos trupul neînsufleţit al bărbatului, de la o distanţă de aproximativ 500 de metri în aval de locul în care a intrat în apă. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea bărbatului. Acesta este B. Petre, de 47 ani, din municipiul Roman, judeţul Neamţ.

Incendiu la un autoturism în comuna Poiana Teiului

Garda nr. 2 de intervenţie Poiana Teiului a fost alertată în ziua de 23 iulie şi a intervenit cu 5 subfiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară (aparţinând lui Petru D.), situată în satul Dreptu, comuna Poiana Teiului. Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric provocat de un conductor cu izolaţie deteriorată. Valoarea aproximativă a bunurilor distruse este de 2000 de lei, iar cea a bunurilor salvate de 100.000 de lei.

Incendiu în comuna Ştefan cel Mare

În ziua de 23 iulie, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la adăpostul pentru animale dintr-o gospodărie, aparţinând lui Constantin B., din satul Ghigoieşti, comuna Ştefan cel Mare. Proprietarul a dat foc unor deşeuri vegetale, în apropierea adăpostului, lăsându-l nesupravegheat. Focul s-a propagat rapid la adăpostul pentru animale şi furajele depozitate în podul acestuia. Valoarea aproximativă a bunurilor distruse este de 8000 de lei. La intervenţie a participat şi SVSU Ştefan cel Mare.

Incendiu provocat cu bună-ştiinţă

În Roman, în ziua de 23 iulie, 6 subofiţeri şi 2 autospeciale au intervenit  pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuinţă, aparţinând lui Iordan B. din satul Bucium, comuna Valea Ursului. Incendiul a fost provocat prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, pompierii militari au descoperit în cele două camere afectate de incendiu foarte multe materiale textile îmbibate cu vopsea, amplasate în mijlocul încăperilor cu scopul de a fi incendiate. Proprietarii locuinţei sunt plecaţi din ţară. Valoarea aproximativă a bunurilor distruse este de 30.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate de 50.000 de lei. La intervenţie a participat şi SVSU Oniceni.

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost solicitate în 28 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat: 11 din Piatra-Neamţ, 14 din Roman, 3 din Târgu-Neamţ).

În ziua de 23 iulie, echipajul SMURD Roman a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat victimei unei agresiuni, Constantin S., 34 de ani, în satul David, comuna Văleni. Echipajul de prim ajutor a găsit victima căzută în stradă şi l-au transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.

Echipajul de prim ajutor din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra-Neamţ a fost solicitat în ziua de 24 iulie, pentru acordarea primului ajutor calificat victimei unui accident rutier, Simona M., produs pe strada Mihai Viteazul din municipiul Piatra-Neamţ. au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

Echipajul SMURD Târgu-Neamţ a intervenit în ziua de 25 iulie pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Dumitru A. (28 de ani), căzut în zona străzii Mihail Sadoveanu din oraşul Târgu Neamţ, ca urmare a unui consum exagerat de alcool. S-a luat măsura transportării acestuia la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Târgu-Neamţ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate