Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ va asigura siguranta cetatenilor de sarbatori

0

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ va acţiona în perioada 19.04 – 04.05.2014, când creştinii vor sărbători Paştele, dar şi 1 Mai – Ziua Muncii, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă civică în zonele lăcaşelor de cult, dar şi în zonele turistice ale judeţului Neamţ, în special în oraşele Bicaz şi Staţiunea Durău.
Astfel în judeţul Neamţ în Noaptea de Înviere vor desfăşura misiuni de ordine publică aproximativ 100 de jandarmi, printre care şi 45 de jandarmi din cadrul Grupării de jandarmi Mobile Bacău, care îşi vor desfăşura activitatea în perioada menţionată la mănăstirile din apropierea Oraşului Târgu Neamţ si Bisericile din Roman.
Premergător acestei perioade, au fost intensificate măsurile de ordine publică şi se desfăşoară acţiuni în zonele şi arterele intens circulate, în preajma discotecilor, restaurantelor, cluburilor de noapte, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale.
De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi în zonele unde se preconizează că vor fi mari aglomerări de persoane (gări, autogări, pieţe, târguri, etc.), la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă, în zonele cu potenţial criminogen ridicat.
Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la manifestările religioase, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria recomandă participanţilor la evenimentele religioase, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi dacă au anumite probleme (ex. de sănătate) să ceară sprijinul forţelor de ordine.
De asemenea, Jandarmeria recomandă cetăţenilor, ca în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul patrulelor de jandarmi sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate