Inspecţie inopinată a preşedintelui CJ Neamţ la lucrările din Spitalul Judeţean

0

Preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu, a inspectat ]n ziua de 17 septembrie o parte din lucrările de investiţie care se realizează la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Neamţ. Preşedintele Pruteanu a dorit să vadă personal ritmul de lucru, stadiul lucrărilor şi eventualele probleme cu care s-ar confrunta constructorii la următoarele lucrări: modernizarea centralei termice, amplasarea panourilor solare şi refacerea faţadei.

Reprezentantul firmei care se ocupă de modernizarea centralei termice a opinat că dezafectarea fostelor cazane a scos în evidenţă faptul că acestea prezentau un grad atît de ridicat de uzură încât explotarea lor în continuare ar fid dus, iminent, la producerea unor avarii sau chiar accidente. Din estimările specialiştilor, până la mijlocul lunii octombrie, noile cazane vor funcţiona la parametri stabiliţi.

Amplasarea panourilor solare se află în grafic ca şi lucrările de la faţadă.

Preşedintele Vasile Pruteanu le-a cerut constructorilor care execută lucrări la spital să acorde maximum de importanţă calităţii, termenelor de execuţie dar să aibă în vedere şi securitatea pacienţilor sau vazitatorilor care traversează cutea spitalului prin locurile aflate în vecinătatea lucrărilor.

Toate aceste lucrări sunt prioritare dar finalizarea investiţiei de la centrala termică este, în acest moment, cea mai importantă. Sper ca 15 octombrie să fie un termen respectat de constructor. Cred că aceste lucrări creează şi în curte şi în secţii – un anumit discomfort dar sunt convins că şi pacienţii şi angajaţii înţeleg că aceste lucrări sunt necesare şi vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor. Nu cred că şi-ar fi dorit cineva să avem accidente nefericite ca urmare – Doamne fereşte! – a exploziei vreunui cazan sau a desprinderii bucăţilor din tencuiala exterioară. Este evidentă necesitatea realizării acestor lucrări iar amplasarea panourilor solare (care vor pregăti apa caldă menajeră) va duce la micşorarea cheltuielilor cu utilităţile, banii astfel economisiţi putând fi redirijaţi în medicamente, materiale sanitare şi hrana bolnavilor”, a precizat Vasile Pruteanu.

Preşedintele Pruteanu a fost însoţit în această inspecţie inopinată de dr. Dan Morenciu, directorul DSP, de Radu Năstasă, consilierul preşedintelui CJ pe probleme de sănătate (ambii facând parte şi din Consiliul de Administraţie al SJU Neamţ), de Valerică Frăţilă (directorul CJAS Neamţ) şi de Doru Conachi (Directorul Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Neamţ).

Cabinet Presedinte CJ Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate